کارت شبکه از تجهیزات شبکه کامپیوتر می باشد که در درون کیس کامپیوتر قرار می گیرد و مانند سی پی یو، کارت گرافیک و رم یکی از قطعات کامپیوتر محسوب می شود. کارت شبکه همانند مودم وایرلس ADSL جهت اتصال به اینترنت کاربرد دارد. البته با این تفاوت که کارت شبکه بیشتر مخصوص کامپیوتر pc می باشد که البته بعضی از انواع کارت شبکه مانند کارت شبکه جانبی، برای لپ تاپ نیز قابل استفاده است.
برای استفاده از کارت شبکه باید پس از نصب کارت شبکه در درون کیس کامپیوتر و اتصال آن توسط درگاه PCI یا PCIe، نرم افزار یا درایور کارت شبکه را نیز بر روی سیستم عامل کامپیوتر نصب نمایید. البته در حال حاضر اکثر کامپیوتر ها موقع خریداری، کارت شبکه را بر روی خود دارند.
نکته ی دیگر در مورد کارت های شبکه اینکه تمامی کارت های شبکه به وسیله سیم به کامپیوتر متصل نمی شوند بلکه می توان از طریق ارتباط از راه دور وای فای نیز این اتصال را برقرار نمود که به این گونه کارت ها، کارت شبکه بی سیم گفته می شود که از سرعت انتقال داده بسیار بالایی برخوردارند. از نمونه این کارت های شبکه می توان به کارت شبکه D-Link DWA-525 Wireless PCI Adapter اشاره کرد.
خرید کارت شبکه
فرکانس، قدرت گیرندگی و تعداد آنتن (در مورد کارت شبکه وایرلس)، سرعت، نوع رابط، سیستم عامل های سازگار و برند کارت شبکه از ویژگی هایی هستند که در خرید کارت شبکه (چه کارت شبکه بی سیم و چه کارت شبکه سیم دار) باید درنظر داشته باشید و کارت های شبکه را با این معیار ها بسنجید. این معیار ها همچنین بر قیمت کارت شبکه نیز اثرگذار خواهند بود.
کارت شبکه D-Link و کارت شبکه intel از برند های معتبر کارت شبکه می باشند که با استفاده از آنها می توانید کیفیت تجهیزات شبکه کامپیوتر خود را ارتقا بخشید.