منو
منو
سبد خرید

مانیتور

مانیتور

راهنمای خرید انواع مانیتور

برای اینکه یک کامپیوتر کاربردی و با کیفیت داشته باشید، علاوه بر قطعات داخلی باید در هنگام خرید مانیتور نیز دقت بالایی به خرج دهید. به خصوص در محیط های اداری و سازمانی که کارمندان و مدیران ساعات زیادی از روز خود را پشت کامپیوتر سپری می کنند، مانیتور از اهمیت زیادی برخوردار است. چرا که اگر مانیتور اداری از کیفیت لازم برخوردار نباشد، چشم کاربر پس از چند ساعت با درد و ناراحتی مواجه می شود و بازدهی کاری او کاهش پیدا می کند. از طرف دیگر گیمرها و علاقه مندان به دنیای بازی دوست دارند تا بازی های هیجان انگیز روز را با بالاترین کیفیت ممکن تجربه کنند و به همین دلیل به دنبال خرید مانیتور گیمینگ با مشخصات ایده آل هستند.

خوشبختانه برندهای معتبری در دنیا در زمینه تولید مانیتور فعالیت دارند و بازار این دستگاه از تنوع بالایی برخوردار است. گاهی اوقات این تنوع بالا و مدل های متعددی که در هنگام خرید با آنها مواجه می شوید، باعث سردرگمی شما در انتخاب مدل مورد نظرتان می شود. در این بخش قصد داریم تا با مشخصات یک مانیتور خوب آشنا شویم تا در هنگام انتخاب، کار آسان تری در پیش داشته باشید. پس ادامه این مطلب را از دست ندهید!

کدام مانیتور بهتر است؟

اولین قدمی که در انتخاب مانیتور باید بردارید، این است که نیازهای خود را به درستی و با دقت مشخص کنید. پس از آن باید به سراغ مانیتوری بروید که نوع کاربری آن با نیازهای شما همخوانی داشته باشد. معمولاً نیازهای کاربرانی که به سراغ خرید نمایشگر شامل موارد زیر می شود:

مانیتور اداری و خانگی

بسیاری از افراد از کامپیوتر برای کار عادی و روزانه استفاده می کنند. این کارها می تواند شامل جستجو در اینترنت و وب گردی، سر زدن به شبکه های اجتماعی، چک کردن ایمیل ها، کار با آفیس و نرم افزارهای اداری و مواردی از این دست شود. اگر شما هم جزء این دسته از افراد هستید، نیازی به مدل های رده بالا ندارید و می توانید نسبت به خرید مانیتور ارزان اقدام کنید. به طور کلی می توان یک مانیتور 24 اینچ با کیفیت تصویر Full HD را برای این منظور مناسب دانست. همچنین اغلب مدل های مانیتور اداری به فناوری های حفاظت از چشم کاربر (مانند نور آبی کم یا حذف پرش تصویر) مجهزند تا چشمان شما در طولانی مدت آسیب نبیند.

مانیتور طراحی

اما اگر گرافیست یا عکاس هستید یا به طور حرفه ای در زمینه های طراحی هنری و تدوین مشغول به فعالیت هستید، مانیتور یکی از مهم ترین ابزارهای کار شما خواهد بود. در این حالت باید به سراغ مدل هایی بروید که دقت فوق العاده بالایی در نمایش رنگ ها داشته باشند و از وضوح تصویر عالی (مثلاً 4K) پشتیبانی کنند. معمولاً یک مانیتور مناسب طراحی از تصاویر عریض پشتیبانی می کند و فضای زیادی برای کار کردن در اختیار شما قرار می دهد.

مانیتور گیمینگ

گیمرها و علاقه مندان به دنیای بازی باید مانیتوری تهیه کنند که نرخ به روز رسانی (یا Refresh Rate) بالایی داشته باشد و در عین حال زمان پاسخ دهی آن فوق العاده پایین باشد. این موارد باعث می شود تا تصاویر سریع بازی بدون مات شدن یا سایه دار شدن نمایش داده شود و بتوانید به اتفاقات در حال وقوع در محیط بازی سریع ترین واکنش را نشان دهید. یک مانیتور مخصوص بازی معمولاً از قابلیت نورپردازی RGB هم بهره می برد و طراحی ظاهری جذابی دارد.

مشخصات کلی انواع مانیتور

پس از اینکه نوع کاربری مانیتور مورد نظر خود را تعیین کردید، باید به سراغ انتخاب مدل بروید. در اینجا اگر با مشخصات فنی مانیتورها آشنا باشید، مسلماً انتخاب دقیق تر و آگاهانه تری خواهید داشت. به همین دلیل در این بخش مهم ترین مشخصات نمایشگر را به شما معرفی می کنیم. این مشخصات عبارتند از:

تکنولوژی نمایش مانیتور

مسلماً فناوری ای که مانیتور از آن برای نمایش تصویر بهره می برد، اهمیت زیادی دارد و می تواند بر روی کیفیت کلی عملکرد آن مؤثر باشد. از این لحاظ می توان انواع نمایشگر موجود در بازار را به دسته های زیر تقسیم کرد:

مانیتور LCD: این مانیتورها برای کسانی مناسب است که به یک کیفیت تصویر معمولی و استاندارد راضی هستند و هدف اصلی شان از خرید مانیتور، کارهای روزانه با کامپیوتر است. مانیتور ال سی دی که با نام «نمایشگر کریستال مایع» هم شناخته می شود، معمولاً زاویه دید پایینی دارد و تنوع رنگ های قابل نمایش در آن زیاد نیست.

مانیتور LED: در این دسته از نمایشگرها به جای کریستال مایع، از دیودهای ساطع کننده نور LED استفاده می شود. مانیتور ال ای دی در مقایسه با مدل های LCD نقاط ضعف بسیار کمتری دارد و انرژی به مراتب پایین تری مصرف می کنند. از جمله مزایای خرید مانیتور LED می توان به طول عمر عالی، طراحی باریک، زمان پاسخ دهی سریع و کنتراست ایده آل اشاره کرد.

مانیتور OLED: می توان گفت که این مانیتورها در حال حاضر از پیشرفته ترین فناوری نمایش بهره می برند و بهترین کیفیت تصویر را با کمترین میزان مصرف انرژی به ارمغان می آورند. این نمایشگرها که با نام «LED ارگانیک» هم شناخته می شوند، فاقد نور پس زمینه هستند و در آنها هر یک از پیکسل های تصویر به تنهای منبع نور و رنگ به شمار می آید. در نتیجه اینکه مانیتور اولد معمولاً ضخامت بسیار باریکی دارد و زاویه دید ایده آلی را به ارمغان می آورد.

نوع پنل مانیتور

مورد دیگری که باید در انتخاب مانیتور مورد توجه قرار گیرد، نوع پنل به کار رفته در آن است. در کل انواع پنل مانیتور را می توان به این صورت معرفی کرد:

پنل TN: این پنل در مدل های قدیمی و اغلب LCD به کار رفته است و کیفیت تصویری معمولی را ارائه می دهد. می توان گفت که میزان دقت و شفافیت رنگ ها در پنل های TN چندان بالا نیست و اگر به دنبال یک مدل مناسب طراحی هستید، نباید به سراغ آنها بروید! همچنین مانیتورهایی که از پنل TN قدرت می گیرند، زاویه دید محدودی دارند. با توجه به مشخصات کلی و البته قیمت پایین مانیتور TN می توان آن را برای کاربران معمولی خانگی و اداری گزینه مناسبی دانست.

پنل VA: اگر بودجه بیشتری برای خرید صفحه نمایش در اختیار دارید و کیفیت تصویر برایتان مهم است، می توانید مانیتوری را انتخاب کنید که از پنل VA قدرت می گیرد. این نوع پنل نسبت کنتراست بسیار مطلوبی را ارائه می دهد و به خصوص در نمایش رنگ مشکی تبحر خاصی دارد! همچنین زاویه دید آن در مقایسه با پنل TN وسیع تر است. در کل مانیتور VA را می توان علاوه بر کاربری عمومی، برای تماشای فیلم و ویدئو نیز ایده آل دانست.

پنل IPS: اما اگر به دنبال رنگ هایی شفاف و درخشان هستید و می خواهید تصاویر به اصطلاح برق بزنند، باید به سراغ خرید مانیتور IPS بروید. این نوع پنل از فناوری های روز نمایش تصویر بهره می برد و علاوه بر دقت رنگ بالا، از زاویه دید 178 درجه (در هر دو راستای عمودی و افقی) پشتیبانی می کند. این موارد در کنار طول عمر عالی و پشتیبانی از رزولوشن های بالا باعث شده تا پنل IPS در اغلب مانیتورهای گیمینگ، طراحی و حرفه ای به کار رود.

انواع رزولوشن مانیتور کامپیوتر

یکی از مهم ترین موارد برای خریداران مانیتور، کیفیت تصویر است. به طور کلی این معیار با عنوان Resolution در جدول مشخصات فنی مانیتورها ذکر شده است و با واحد پیکسل مشخص می شود. رزولوشن بیان می کند که مانیتور توانایی نمایش چه تعداد پیکسل را به نسبت طول و عرض دستگاه دارد. به همین دلیل این معیار به صورت دو عدد نمایش داده می شود که در هم ضرب شده اند (مثلاً 1920x1080).

باور عمومی این است که هر چه رزولوشن مانیتور بیشتر باشد، کیفیت تصویر هم بهتر خواهد بود. درست است که بالاتر بودن رزولوشن به معنای نمایش تعداد پیکسل بیشتر در قاب تصویر است و این موضوع می تواند کیفیت نهایی تصویر را ارتقا دهد، اما توجه داشته باشید که این معیار به طور مستقیم به سایز صفحه نمایش وابسته است. به این ترتیب هر چه اندازه صفحه نمایش بزرگتر باشد، باید رزولوشن آن هم بیشتر باشد تا بتوانید به کیفیت تصویر ایده آل دست پیدا کنید. در طرف مقابل اگر مانیتور کوچک باشد، نیازی نیست تا از رزولوشن های بالا (مثلاً 4K) پشتیبانی کند! این موضوع می تواند نتیجه عکس داشته باشد و با رنگ های غلیظ و آزار دهنده مواجه شوید! در ادامه رزولوشن های رایج در بازار مانیتور را به شما معرفی می کنیم.

مانیتور HD: این رزولوشن به صورت 1280x720 پیکسل بیان می شود و یک کیفیت استاندارد و معمولی را ارائه می دهد. مانیتور اچ دی معمولاً سایز کوچکی دارد و برای کار روزمره با کامپیوتر می توان بر روی آن حساب باز کرد.

مانیتور Full HD: رزولوشن این مانیتور به صورت 1920x1080 پیکسل یا 1080p عنوان می شود. می توان مانیتور فول اچ دی را رایج ترین نوع موجود در بازار دانست که برای انواع کاربران خانگی و اداری کاربرد دارد. از کارهای روزمره مانند جستجو در اینترنت گرفته تا تماشای فیلم و عکس می توان بر روی توانمندی های این مانیتور تکیه کرد.

مانیتور 2K: این نوع مانیتور از رزولوشن 2560x1440 پیکسل پشتیبانی می کند. دقت نمایید که این رزولوشن با نام های Quad HD، QHD، 2K و 1440p هم شناخته می شود. تعداد پیکسل های قابل نمایش در یک مانیتور 2K چهار برابر یک مانیتور HD است و از این جهت می توانید به کیفیت تصویر به مراتب بهتری بر روی آن دست پیدا کنید. این نوع مانیتور را می توان برای تماشای فیلم و حتی گیمینگ گزینه ای ایده آل دانست.

مانیتور 4K: این نمایشگر با پشتیبانی از رزولوشن 3840x2160 پیکسل، کیفیت تصویر فوق العاده ای را ارائه می دهند. مانیتور فور کی با نام UHD (Ultra High-Definition) هم در بازار موجود است و کیفیت تصویر 4 برابر یک مدل FHD را به ارمغان می آورد. اغلب مدل های گران قیمت گیمینگ و طراحی از این رزولوشن برخوردارند.

از دیگر رزولوشن های مانیتور کامپیوتر می توان به 5K (5120x2160) و 8K (7680x4320) اشاره کرد که برای مصارف فوق حرفه ای کاربرد دارند و هنوز در کشور ما آن طور که باید و شاید، جا نیفتاده اند.

سایز مانیتور کامپیوتر

در انتخاب اندازه صفحه نمایش کامپیوتر ابتدا باید نوع کاربری آن را مشخص کنید و سپس ابعاد میز کار خود را در نظر بگیرید! رایج ترین مانیتورها در بازار از لحاظ سایز را می توان شامل گزینه های زیر دانست:

مانیتور 22 اینچ: این مانیتور و مدل های کوچکتر از آن برای کارهای روزمره مناسب اند و معمولاً از رزولوشن HD یا Full HD پشتیبانی می کنند.

مانیتور 24 اینچ: اکثر ادارات، شرکت ها و سازمان ها خرید مانیتور 24 اینچ را ترجیح می دهند و به همین دلیل این مدل ها طرفداران زیادی در بازار دارند. این نمایشگر از رزولوشن های Full HD و حتی 2K پشتیبانی می کند و برای کارهای روزمره خانگی و اداری و تماشای فیلم مناسب است.

مانیتور 27 اینچ: اگر به فضای بیشتری برای پیش بردن کارهایتان نیاز دارید، این مانیتور برایتان مناسب تر خواهد بود. مثلاً می توان سایز 27 اینچ را برای طراحی یا گیمینگ جزء بهترین انتخاب ها قرار داد.

مانیتور 32 اینچ: کاربرانی که نیاز دارند تا چند پنجره را به صورت هم زمان باز کنند، باید به سراغ مانیتورهای بزرگتر بروند. برای این منظور و راه اندازی یک سیستم مالتی تسک، یک نمایشگر 32 اینچ برایتان مناسب خواهد بود. همچنین گیمرهای حرفه ای از این مانیتور حتماً استقبال خواهند کرد!

مشخصات مربوط به کیفیت تصویر مانیتور

کیفیت تصویر یک مانیتور فقط به رزولوشن بستگی ندارد و معیارهای دیگری هم در آن دخیل هستند. مهم ترین این معیارها که در جدول مشخصات فنی هر مانیتوری می توانید آنها را پیدا کنید، عبارتند از:

روشنایی: این فاکتور با واحد cd/m2 (کاندلا بر متر مربع) یا nits (نیت) ذکر می شود و حداکثر میزان روشنایی تصویر را مشخص می کند. هر چه عدد مربوط به این مشخصه بالاتر باشد، مانیتور تصویر شفاف تری خواهد داشت و می توان از آن در محیط های پر نورتری استفاده کرد.

نسبت کنتراست: این مشخصه اهمیت بسیار زیادی دارد و به طور مستقیم بر روی کیفیت نهایی تصویر اثرگذار است. هر چه کنتراست مانیتور بالاتر باشد، رنگ مشکی عمق بیشتری دارد و رنگ های روشن با شفافیت بالاتری نمایش داده می شوند. در نتیجه تضاد بین رنگ های روشن و تیره با وضوح بهتری مشخص می شود و تصویر نهایی با کیفیت تر خواهد بود.

نرخ تازه سازی تصویر: این معیار که با نام Refresh Rate شناخته می شود، با واحد هرتز (Hz) بیان می شود و هر چه بالاتر باشد، کیفیت تصویر در هنگام جابجایی های سریع بهتر خواهد بود. معمولاً مانیتور اداری از نرخ تازه سازی 60 هرتز بهره می برد، اما این معیار برای مدل های گیمینگ باید 75 هرتز و بالاتر باشد.

زمان پاسخ دهی: مسلماً هر چه زمان پاسخ دهی مانیتور کمتر باشد، سرعت نمایش تصویر بیشتر خواهد بود. این معیار با واحد میلی ثانیه بیان می شود و در مدل های گیمینگ معمولاً کمتر از 3 میلی ثانیه است.

نسبت تصویر: این مشخصه نسبت تصویر افقی به عمودی را مشخص می کند و به صورت دو عدد در کنار هم نمایش داده می شود. نسبت تصویرهای رایج در انواع مانیتور اداری شامل 16:9 یا 16:10 می شود. با این حال مدل های فوق عریض از نسبت تصویر 21:9 برخوردارند. این مانیتورها برای باز کردن چند پنجره در کنار هم مناسب ترند.

پورت های مانیتور

طبیعتاً پس از خرید مانیتور باید آن را به کامپیوتر خود متصل کنید! برای این منظور باید از پورت هایی کمک بگیرید که معمولاً بر روی پنل پشتی مانیتور تعبیه شده اند. برای اینکه بتوانید از بالاترین پتانسیل های مانیتور خود بهره مند شوید، بد نیست تا با پورت های مختلف آن آشنا شوید.

پورت VGA یا D-Sub: این پورت امروزه بیشتر بر روی مانیتورهای قدیمی تر دیده می شود و از سیگنال های تصویری آنالوگ پشتیبانی می کند. معمولاً مانیتورهای معمولی اداری به پورت VGA مجهزند.

پورت HDMI: این پورت از سیگنال های صوتی و تصویری دیجیتال پشتیبانی می کند و برای اتصال به کارت گرافیک های جدید کاملاً مناسب است. اکثر مانیتورهای جدیدتر اداری و گیمینگ دارای پورت HDMI هستند.

پورت DisplayPort: این پورت هم مانند HDMI از سیگنال های دیجیتال پشتیبانی می کند و پهنای باند بالایی دارد. اکثر گیمرها ترجیح می دهند تا مانیتور گیمینگ خود را از طریق پورت DP به کارت گرافیک های رده بالای خود متصل کنند.

پورت USB: برخی مدل های مانیتور به پورت USB نیز مجهز شده اند تا بتوانید فلش خود را به طور مستقیم به آنها متصل کنید! مانیتورهای جدید و مدرن امروزی از پورت USB-C با قدرت شارژدهی بهره می برند.

آشنایی با برخی فناوری های مانیتور کامپیوتر

شرکت های معتبر معمولاً از فناوری های مختلف برای ارتقای کیفیت عملکرد مانیتورهای خود استفاده می کنند. آشنایی با این فناوری ها می تواند به شما در انتخاب آگاهانه تر مدل مورد نظرتان کمک زیادی کند. پس برخی از آنها را در اینجا به طور مختصر به شما معرفی می کنیم.

فناوری HDR: این فناوری که مخفف کلمه های High Dynamic Range است، باعث ارتقای محدوده داینامیک تحت پشتیبانی مانیتور شده و طیف رنگ و محدوده کنتراست آن را گسترش می دهد. در صورت فعال بودن حالت HDR، تصاویر مانیتور شما حالت شفاف تر و طبیعی تری به خود می گیرند.

فناوری AMD FreeSync: این فناوری که توسط شرکت AMD معرفی شده، نرخ تازه سازی مانیتور را با نرخ تازه سازی کارت گرافیک همگام می کند و باعث می شود تا زمان تأخیر نمایش تصویر به حداقل میزان ممکن برسد. این تکنولوژی در مانیتورهای گیمینگ اهمیت بالایی دارد.

فناوری Nvidia G-Sync: این فناوری دقیقاً مشابه با AMD FreeSync عمل می کند، با این تفاوت که توسط انویدیا معرفی شده است. اگر کارت گرافیک سیستم شما ساخت انویدیا است، بهتر است مانیتوری که می خرید به تکنولوژی G-Sync مجهز باشد.

فناوری Low Blue Light: تکنولوژی «نور آبی کم» نورهای مضر ساطع شده از صفحه نمایش مانیتور را کاهش می دهد و از خستگی و ناراحتی چشم کاربر جلوگیری به عمل می آورد. این قابلیت برای مانیتورهای اداری و خانگی اهمیت زیادی دارد.

فناوری Flicker Free: این قابلیت باعث می شود تا پرش و سوسو زدن تصویر به طور کامل حذف شود و نگاه کردن به تصویر باعث اذیت شدن چشم کاربر نشود. این تکنولوژی هم در مانیتورهای اداری مهم است.

سایر نکات مهم در خرید مانیتور

در بخش های قبل سعی کردیم مهم ترین مشخصات مانیتور کامپیوتر را به شما معرفی کنیم. با این حال یک سری نکات دیگر هم در انتخاب مدل مانیتور اهمیت دارد که لیست آنها را در زیر مشاهده می کنید:

  • تخت یا منحنی (Curved) بودن صفحه نمایش
  • مجهز بودن به اسپیکرهای داخلی
  • مجهز بودن به وب کم
  • قابلیت نصب بر روی دیوار
  • امکان تنظیم ارتفاع پایه، تنظیم شیب صفحه نمایش و امکان چرخش

بهترین برندهای مانیتور

حالا که با انواع مانیتور و مشخصات مختلف آن آشنا شده اید، باید برند مورد نظرتان را انتخاب کنید. از پرطرفدار ترین برندهای تولید کننده مانیتور در بازارهای کشور، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

قیمت مانیتور

می توان گفت تمام معیارهایی که در بخش های قبلی به آنها اشاره کردیم، بر روی قیمت مانیتور کامپیوتر تأثیر گذارند. سایز صفحه نمایش، رزولوشن، نوع پنل، فناوری نمایش، نرخ تازه سازی تصویر، تعداد و نوع پورت ها و... قیمت مدل های مختلف مانیتور را تعیین می کنند.

خرید انواع مانیتور با بهترین قیمت

خرید از فروشگاه های معتبر، یک اصل مهم است که همواره باید به آن پایبند باشید! در غیر این صورت ممکن است کالای غیر اصل به شما تحویل داده شود یا با مشکلاتی در زمینه خدمات پس از فروش و استفاده از گارانتی مواجه شوید. شرکت ایده برتر پارسیان خاورمیانه با چندین سال سابقه در زمینه فروش مانیتور اداری ارائه خدمات به انواع شرکت ها، ادارات و سازمان های دولتی و خصوصی است. همچنین شما می توانید مانیتورهای گیمینگ را با بهترین قیمت از شرکت ما تهیه کنید. برای این منظور با شماره 73027-021 تماس بگیرید یا از امکانات وب سایت ایده برتر پارسیان با نماد اعتماد الکترونیکی 5 ستاره استفاده نمایید. مجموعه EBP با فراهم آوردن امکاناتی مانند گزینه پرداخت در محل، ضمانت اصالت کالا، ارائه کالا با گارانتی معتبر، ارسال به موقع سفارش ها و خدمات پس از فروش گسترده تجربه ای شیرین از خرید اینترنتی انواع مانیتور را برای شما به ارمغان می آورد.

نمايش 1 تا 6 از 6 (1 صفحه)
این کالا به این تعداد موجود نیست.
لطفاً مشخصات خود را وارد کنید تا در صورت موجود شدن کالا شما را مطلع سازیم.
نام و نام خانوادگی
ایمیل
شماره موبایل
توضیحات