منو
منو
سبد خرید

کارت گرافیک کامپیوتر

کارت گرافیک کامپیوتر

راهنمای خرید انواع کارت گرافیک

در روزهایی که بازی های مهیج و پر زرق و برق جولان می دهند و صنعت گیم حرف اول را در دنیای تکنولوژی می زند، قطعاتی مانند کارت گرافیک اهمیت زیادی پیدا کرده اند. همچنین صنعت تبلیغات، طراحی گرافیکی، رندر ویدئو، ادیت و تدوین نیز جایگاه بالایی دارند و افراد و شرکت های متعددی در آنها مشغول به فعالیت هستند. تمامی این موارد به یک کارت گرافیک قوی و کارآمد نیاز دارند. این موضوع باعث شده تا افرادی که قصد اسمبل کردن کامپیوتر یا ارتقای سیستم خود را دارند، به دنبال آشنایی با مشخصات کارت گرافیک بروند. با توجه به اینکه چندین و چند مدل از این محصول از برندهای کوچک و بزرگ در بازار موجود است، تصمیم گرفتیم تا شما را با مشخصات این محصول بیشتر آشنا کنیم تا در هنگام انتخاب مدل مورد نظرتان کار آسان تری در پیش داشته باشید. در انتها نیز بهترین برندهای کارت گرافیک را به شما معرفی می کنیم. پس با ما همراه باشید!

کارت گرافیک چیست؟

به زبان ساده باید بگوییم که هر تصویری که بر روی مانیتور کامپیوتر یا لپ تاپ خود مشاهده می کنید، محصول تلاش های کارت گرافیک است! این قطعه از یک واحد پردازش گرافیکی یا GPU، مقداری حافظه و معمولاً یک فن تشکیل شده است و وظیفۀ تولید تصویر و اجرای پردازش های گرافیکی را بر عهده دارد. هر چه این کارت قوی تر و رده بالاتر باشد، امکان اجرای بازی های سنگین تر و نرم افزارهای گرافیکی تخصصی تری را خواهید داشت. اما کدام کارت گرافیک بهتر است؟ در ادامه سعی کرده ایم با بررسی این قطعه مهم از جوانب مختلف، جواب این سؤال را به شما ارائه دهیم!

انواع کارت گرافیک

کارت گرافیک نیز همانند دیگر قطعات کامپیوتر انواع مختلفی دارد و برای کاربردهای متفاتی طراحی شده است. پس قبل از اقدام به خرید کارت گرافیک ابتدا باید انتظاراتی را که از سیستم آینده خود دارید، به درستی مشخص کنید. به عنوان مثال اگر صرفاً خروجی تصویر بر روی مانیتور برایتان اهمیت دارد، می توانید به گرافیک مجتمع پردازندۀ خود بسنده کنید. اما اگر می خواهید بازی های هیجان انگیز روز را تجربه کنید، طبیعتاً باید به سراغ خرید کارت گرافیک گیمینگ بروید. بیایید کمی با انواع مختلف این قطعه کامپیوتری بیشتر آشنا شویم:

  • کارت گرافیک مجتمع (Integrated)

کارت گرافیک مجتمع یا Integrated Graphic Processor (IGP) در واقع یک واحد پردازش گرافیکی است که با سی پی یو ادغام شده است. از این جهت این قطعه با نام های گرافیک آنبرد و گرافیک یکپارچه نیز شناخته می شود. توجه داشته باشید که IGP یک «کارت گرافیک» نیست، بلکه یک واحد پردازشی بر روی CPU است و از همان منابعی استفاده می کند که پردازنده به آنها دسترسی دارد. از این جهت نباید از سیستمی که فقط به گرافیک مجتمع مجهز است انتظار اجرای بازی ها و نرم افزارهای سنگین را داشت. اما اغلب کامپیوترهای معمولی در ادارات و منازل که فقط خروجی تصویر برای کاربرانشان اهمیت دارد، به گرافیک یکپارچه تکیه می کنند. از آنجایی که گرافیک مجتمع با سی پی یو ادغام شده است، تولید کنندگان اصلی آن را دو شرکت اینتل و AMD تشکیل می دهند.

  • کارت گرافیک اختصاصی (Dedicated)

اگر می خواهید بر روی سیستم خود فوتوشاپ نصب کنید، ما خرید کارت گرافیک اختصاصی را به شما توصیه می کنیم. این قطعه به طور مستقل از سی پی یو عمل می کند و به حافظه اختصاصی خودش دسترسی دارد! در نتیجه می تواند پردازش های گرافیکی سنگین تری را اجرا کند. این قطعه که با نام کارت گرافیک مجزا هم شناخته می شود، به طور مستقیم بر روی اسلات های PCIe مادربرد نصب می شود و به یک فن (یا بیشتر) مجهز است. هسته اصلی کارت گرافیک های مجزا که در واقع واحد پردازشی این قطعه است، توسط یکی از شرکت های انویدیا، AMD یا اینتل ساخته می شود. سایر شرکت ها این واحدهای پردازشی را انتخاب کرده و با تلفیق آنها با فناوری ها و خلاقیت های خود، مدل های ساخت شرکت خود را به بازار عرضه می کنند. معمولاً شرکت های تولید کننده این قطعه در نام محصولات خود به چیپست آن اشاره می کنند. به عنوان مثال کارت گرافیک ایسوس TUF GTX 1660 Ti O6G Evo Gaming از چیپست GeForce GTX 1660 Ti ساخت انویدیا قدرت می گیرد.

  • کارت گرافیک اکسترنال (eGPU)

کارت گرافیک اکسترنال یا External Graphics Processing Unit (eGPU) بر خلاف دو دسته بندی قبلی بر روی مادربرد نصب نمی شود و به عنوان یک قطعه بیرون از سیستم مورد استفاده قرار می گیرد. در اغلب موارد این کاربران لپ تاپ هستند که برای ارتقای سیستم خود به سراغ خرید کارت گرافیک اکسترنال می روند. اگر شما هم جزء این دسته از کاربران قرار دارید، حتماً به این نکته توجه کنید که برای استفاده از eGPU، لپ تاپ شما باید به پورت تاندربولت مجهز باشد و از این استاندارد پشتیبانی کند. پس اگر لپ تاپ شما دارای پورت Thunderbolt (حداقل نسخه 3.0) نیست، امکان استفاده از این مدل ها را نخواهید داشت.

کارت گرافیک AMD یا انویدیا

تمرکز اصلی ما در این مقاله بر روی مدل های مجزا است. همان طور که اشاره کردیم، هسته اصلی این کارت ها توسط یکی از شرکت های AMD، انویدیا یا اینتل ساخته شده است. شرکت اینتل مدت زمان کوتاهی است که با تولید کارت گرافیک های سری Arc وارد این بازار شده و هنوز محصولات آن نتوانسته اند جایگاه خود را در میان کاربران پیدا کنند. پس جنگ اصلی در این زمینه بین AMD و NVIDIA در جریان است!

انتخاب بهترین کارت گرافیک از بین محصولات دو شرکت انویدیا و ای ام دی عملاً غیر ممکن است! هر دوی این شرکت ها از فناوری های مدرن و پیشرفته استفاده کرده اند و مدل های متنوع و متعددی را به بازار فرستاده اند. تا چند سال قبل زمانی که صحبت از کارت گرافیک میان رده به میان می آمد، اغلب کاربران به سراغ AMD می رفتند. اما امروزه کارت گرافیک AMD با بهره بردن از نسل جدید معماری RDNA توان رقابت با قدرتمند ترین کارت گرافیک انویدیا را دارد و می توان هر نوع بازی ای را با آن اجرا کرد! با این حال هنوز هم بسیاری از کاربران در کشور ما به محصولات انویدیا و سری محبوب GeForce علاقه بیشتری دارند! در مجموع انتخاب کارت گرافیک انویدیا یا AMD باید بر اساس نیازها و البته میزان بودجه ای که در اختیار دارید صورت بگیرد و این انتخاب کاملاً بر عهدۀ خود شما است!

مشخصات مهم کارت گرافیک برای خرید

مسلماً اگر با مشخصات فنی کارت گرافیک و اصطلاحاتی که در مورد این قطعه در بازار وجود دارد بیشتر آشنا باشید، می توانید خرید آگاهانه و دقیق تری داشته باشید. در این بخش مهم ترین مشخصات این قطعه را به شما معرفی می کنیم. لازم به ذکر است که این مشخصات بر روی قیمت کارت گرافیک هم تأثیر گذارند و باید به آنها دقت بالایی کنید.

  • تراشه کارت گرافیک

تراشه یا چیپست وظیفه اصلی اجرای پردازش ها و محاسبات گرافیکی را بر عهده دارد. همان طور که اشاره کردیم، انویدیا و AMD بزرگترین تولید کنندگان چیپ کارت گرافیک در دنیا هستند. در حال حاضر گرافیک های سری RTX 30 و RTX 40 جزء مدل های رده بالا و گران قیمت انویدیا به حساب می آیند و در اغلب مدل های گیمینگ و حرفه ای از آنها استفاده می شود. گرافیک های سری GT و GTX انویدیا نیز هنوز در میان کاربرانی که به دنبال مدل های ارزان قیمت تر هستند، طرفداران زیادی دارند.

در طرف مقابل در حال حاضر گرافیک های سری RX 7000 مدل های رده بالای AMD را تشکیل می دهند و برای استفاده در سیستم های گیمینگ مناسب هستند. ضمن اینکه سری های RX 6000 و RX 5000 نیز فروش بالایی در بازار داشته اند.

  • هسته های پردازشی کارت گرافیک

کارت گرافیک نیز مانند سی پی یو به تعدادی هسته مجهز است. این هسته ها در گرافیک های انویدیا با نام هسته CUDA و در گرافیک های ای ام دی با نام هسته استریم شناخته می شوند. شرکت های انویدیا و AMD در طراحی هسته های گرافیکی از معماری مختص به خود استفاده می کنند. درست است که بالا بودن تعداد هسته ها باعث افزایش قدرت گرافیکی می شود، اما چیزی که اهمیت بیشتری دارد معماری کارت گرافیک است. پس در هنگام خرید ابتدا به معماری و سپس به تعداد هسته های کارت توجه داشته باشید. هر چه نسل معماری به روزتر باشد، کارت گرافیک قدرتمندتر خواهد بود.

  • حافظه کارت گرافیک

شاید بتوان مهم ترین معیار خرید کارت گرافیک را ظرفیت حافظه اختصاصی آن دانست. توجه داشته باشید که حافظه GPU با حافظه رم کامپیوتر متفاوت است و به طور اختصاصی در خود کارت گرافیک قرار دارد. به همین دلیل ظرفیت حافظه کارت گرافیک و سرعت عملکرد آن نقشی اساسی در قدرت پردازشی کارت دارند. لازم به ذکر است که این نوع حافظه با نام VRAM شناخته شده و با واحد گیگابایت بیان می شود. ظرفیت های رایج حافظه VRAM شامل موارد زیر می شوند:

کارت گرافیک 2 گیگابایت: برای کارهای روزمره و ابتدایی مناسب است. توجه داشته باشید که کارت گرافیک 2 گیگ برای اجرای بازی و نرم افزارهای گرافیکی توصیه نمی شود.

کارت گرافیک 4 گیگابایت: برای اجرای بازی های سبک و کارهای ابتدایی با فوتوشاپ مناسب است. برخی از کامپیوترهای اداری و خانگی از این کارت گرافیک بهره می برند.

کارت گرافیک 8 گیگابایت: رایج ترین نوع کارت گرافیک در بازار است که محدوده وسیعی از مدل های اقتصادی تا میان رده را در بر می گیرد. اگر می خواهید کامپیوتر شما از استانداردهای لازم برای اجرای بازی (با کیفیت 1080p و فریم ریت مناسب) و کارهای گرافیکی برخوردار باشد، می توانید بر روی کارت گرافیک 8 گیگ حساب باز کنید.

کارت گرافیک 12 گیگابایت: برای اجرای بازی با تنظیمات گرافیکی نسبتاً بالا گزینه ایده آلی است. به عنوان مثال کارت گرافیک 12 گیگ به خوبی از عهده اجرای بازی با کیفیت 1440p بر می آید.

کارت گرافیک 16 گیگابایت: از اینجا به بعد به محدوه کارت گرافیک های گیمینگ قدرتمند وارد شده اید! مدل های 16 گیگ توانایی اجرای بازی با کیفیت 4K را دارند و برای کارهای حرفه ای مانند رندرینگ نیز می توان بر روی آنها حساب باز کرد.

کارت گرافیک 24 گیگابایت: مدل های گران قیمت و حرفه ای را در بر می گیرد که از آنها در سیستم های گیمینگ پیشرفته، کامپیوترهای حرفه ای و ورک استیشن استفاده می شود. خرید این کارت گرافیک برای کاربران عادی ضرورتی ندارد.

باید به این نکته هم اشاره کنیم که علاوه بر ظرفیت، معیارهای دیگری مانند نسل حافظه و پهنای باند آن نیز اهمیت دارد. در زمان نگارش این متن، اغلب کارت گرافیک های میان رده از نسل حافظه GDDR5 و اغلب مدل های گیمینگ و بالا رده از نسل حافظه GDDR6 پشتیبانی می کنند. همچنین هر چه پهنای باند حافظه (با واحد Gbps یا گیگابیت در ثانیه) بالاتر باشد، سرعت کارت گرافیک شما در اجرای پردازش ها بالاتر خواهد بود. پهنای باند به «رابط حافظه» یا Memory Interface بستگی دارد. این معیار با واحد bit بیان می شود و هر چه عدد مربوط به آن بالاتر باشد، حافظه توانایی پشتیبانی از پهنای باند بیشتری را خواهد داشت.

  • سرعت کارت گرافیک

این معیار که با نام های سرعت موتور (Engine Clock)، کلاک اسپید و فرکانس کارت گرافیک هم شناخته می شود، سرعت پردازش هسته های کارت را مشخص می کند. همانند سی پی یو، در جدول مشخصات فنی کارت گرافیک دو فرکانس را مشاهده می کنید که یکی فرکانس پایه و دیگری فرکانس افزایشی (Boost) هستند. هر چه این اعداد بالاتر باشند (با واحد مگاهرتز MHz)، کارت گرافیک سریع تری خواهید داشت.

باید به این نکته هم اشاره کنیم که برخی از مدل های این قطعه که اغلب مدل های گیمینگ و رده بالا را شامل می شوند، از قابلیت اورکلاک هم پشتیبانی می کنند. این قابلیت باعث می شود تا فرکانس کارت گرافیک تحت یک سری شرایط خاص از حد مجاز بالاتر برود و پردازنده گرافیکی توان اجرای پردازش های سنگین تری را داشته باشد. در مشخصات این مدل ها فرکانس اورکلاک با عنوان OC mode را مشاهده خواهید کرد. همچنین اغلب در نام گذاری مدل های سازگار با اورکلاک حرف O به کار می رود که نماینده کلمه Overclock است. دقت کنید که قیمت کارت گرافیک اورکلاک معمولاً از نسخه های معمولی بیشتر است.

  • ابعاد کارت گرافیک

مسلماً دوست ندارید تا پس از صرف یک هزینه سنگین برای خرید کارت گرافیک، در هنگام نصب آن در کیس با مشکل مواجه شوید! برای اینکه این چالش بزرگ برایتان ایجاد نشود پیش از اقدام به خرید، حتماً به سازگاری کارت گرافیک از لحاظ ابعاد و اندازه با مشخصات کیس کامپیوتر خود توجه داشته باشید. در غیر این صورت یا کارت در کیس شما جا نمی گیرد یا نصب آن باعث می شود تا جای نصب سایر قطعات از بین برود! به همین دلیل شرکت های سازنده این قطعه در مشخصات فنی محصولات خود تعداد اسلات های مورد نیاز برای نصب آن را حتماً ذکر می کنند. همچنین ابعاد دقیق کارت گرافیک توسط این شرکت ها اعلام می شود. شما می توانید این ابعاد را با معیار «حداکثر طول کارت گرافیک» در مشخصات کیس کامپیوتر خود مطابقت دهید.

  • سازگاری کارت گرافیک با مادربرد

مورد فوق العاده مهم دیگر، سازگاری کارت گرافیک با مادربرد است. برای این منظور باید استاندارد اتصال کارت گرافیک با اسلات های PCIe مادربرد مطابقت داشته باشد. برای این منظور باید فیلد Bus Standard را در مشخصات فنی مدل مورد نظر خود چک کنید و ببینید که نوع رابط ذکر شده در این بخش با مادربرد شما سازگار است یا خیر. در حال حاضر اغلب مدل های موجود در بازار از رابط PCI Express 4.0 پشتیبانی می کنند. ضمن اینکه باید به کانکتور برق کارت گرافیک و تعداد پین های آن توجه کنید.

  • سازگاری کارت گرافیک با پاور کامپیوتر

بسیاری از کاربران پس از اینکه مشاهده کردند ابعاد کارت گرافیک و نوع رابط آن با مشخصات کیس و مادربردشان سازگار است، فکر می کنند کار تمام است و دیگر مشکلی برای خرید آن کارت وجود ندارد! اما باید یک معیار مهم دیگر را هم به شما یادآوری کنیم: سازگاری کارت گرافیک با پاور کامپیوتر! اگر مدلی که می خرید بیش از ظرفیت پاور کامپیوتر شما برق نیاز داشته باشد، قطعاً با مشکل روبرو می شوید و به احتمال خیلی زیاد کامپیوتر شما اصلاً روشن نمی شود! به همین دلیل شرکت های سازنده کارت گرافیک برای هر یک از مدل های محصولات خود، توان خروجی منبع تغذیه مناسب با آن مدل را با عنوان Recommended PSU ذکر می کنند. حتماً به این موضوع توجه کنید.

  • پورت کارت گرافیک

هر کارت گرافیک دارای چند پورت است و از طریق آنها به مانیتور متصل می شود. نوع این پورت ها در کیفیت تصویر خروجی تأثیر بالایی دارد. البته توجه داشته باشید که مانیتور شما هم باید کیفیت تصویر مناسبی داشته باشد. به عنوان مثال ممکن است یک کارت گرافیک توانایی ارائه خروجی تصویر 4K را داشته باشد، اما اگر مانیتور از رزولوشن Full HD پشتیبانی کند عملاً نمی توانید از کیفیت فور کی بهره مند شوید. به هر حال انواع پورت های کارت گرافیک شامل این موارد می شوند:

پورت VGA: توانایی انتقال سیگنال های آنالوگ را دارد و اغلب در مدل های قدیمی تر دیده می شود.

پورت HDMI: توانایی انتقال سیگنال های دیجیتال را دارد و کیفیت تصویر به مراتب بهتری را نسبت به VGA ارائه می دهد.

پورت DisplayPort: این پورت هم با سیگنال های دیجیتال سازگار است و پهنای باند بالایی دارد. درگاه DP اغلب در مدل های جدیدتر دیده می شود.

پورت DVI: این پورت با دو نسخه DVI-I و DVI-D بر روی برخی مدل های کارت گرافیک وجود دارد که نسخه اول آنالوگ و نسخه دوم دیجیتال است.

توجه کنید که پورت های کارت گرافیک حتماً با پورت های مانیتور شما همخوانی داشته باشند. اغلب کارت گرافیک ها توانایی ارائه خروجی تصویر برای اتصال به بیش از یک مانیتور را دارند و می توانید با آنها یک سیستم چند مانیتوره راه اندازی کنید. این ویژگی هم در کامپیوترهای اداری و هم در سیستم های گیمینگ کارایی بالایی دارد.

  • نرخ فریم کارت گرافیک

این معیار که به اختصار FPS نامیده می شود مشخص می کند که کارت گرافیک در یک ثانیه توانایی رندر چند فریم را دارد. به عبارت دیگر نرخ فریم مشخص می کند که گرافیک سیستم شما در یک ثانیه چند فریم را می تواند برای نمایش به مانیتور ارسال کند. هر چه این عدد بالاتر باشد، تصاویری سریع تر و روان تر خواهید داشت. به طور معمول حداقل نرخ فریم یک کارت گرافیک باید 30fps باشد. نرخ های پایین تر از این مقدار باعث نمایش تصویر همراه با لگ (تأخیر) و حتی بریدگی تصویر می شود. البته گیمرها نرخ فریم 60fps و حتی بالاتر را ترجیح می دهند!

قیمت انواع کارت گرافیک

تمام مواردی که در بالا ذکر کردیم بر روی قیمت کارت گرافیک مؤثر هستند. از مدل چیپست و ظرفیت حافظه گرفته تا نوع رابط، تعداد پورت ها و رزولوشن تصویر خروجی همگی سبب تمایز در قیمت این قطعه الکترونیکی می شوند. از دیگر معیارهای تأثیر گذار در این زمینه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مجهز بودن به قابلیت نورپردازی RGB
  • تعداد و نوع فن های خنک کننده
  • تکنولوژی های به کار رفته در کارت گرافیک مانند Ray Tracing، DLSS و...
  • نسخه DirectX و OpenGL سازگار
  • امکانات نرم افزاری

بهترین برندهای کارت گرافیک

حالا که با کارت گرافیک از جنبه های مختلف آشنا شده اید، باید به سراغ انتخاب برند بروید. خوشبختانه برندهای بزرگ و نام آشنای دنیای تکنولوژی در بازار حضور دارند و چندین و چند مدل مختلف از این قطعه را عرضه کرده اند. از جمله پر طرفدار ترین این برندها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

خرید اینترنتی کارت گرافیک

شرکت ایده برتر پارسیان خاورمیانه با سابقه ای طولانی در زمینه فروش قطعات کامپیوتر از جمله کارت گرافیک، آماده ارائه خدمات به شما است. چنانچه قصد خرید کارت گرافیک با قیمت مناسب از برندهای معتبر را دارید، می توانید با شماره 73027-021 تماس بگیرید و با کارشناسان ما در ارتباط باشید. همچنین می توانید برای خرید انواع کارت گرافیک به صورت اینترنتی از خدمات وب سایت ایده برتر پارسیان با نماد اعتماد الکترونیکی 5 ستاره استفاده کنید. مجموعه EBP با فراهم آوردن امکاناتی مانند ضمانت اصالت کالا، ارائه کالا با گارانتی های معتبر، ارسال سریع و به موقع سفارش ها، گزینه پرداخت در محل و خدمات پس از فروش گسترده تجربه ای شیرین از خرید اینترنتی را برای شما به ارمغان می آورد.

نمايش 1 تا 1 از 1 (1 صفحه)
این کالا به این تعداد موجود نیست.
لطفاً مشخصات خود را وارد کنید تا در صورت موجود شدن کالا شما را مطلع سازیم.
نام و نام خانوادگی
ایمیل
شماره موبایل
توضیحات