منو
منو
سبد خرید

رم کامپیوتر - رم لپ تاپ

رم کامپیوتر - رم لپ تاپ

راهنمای خرید حافظه رم

آیا وقتی دو یا چند برنامه را با هم باز می کنید سیستم تان کند می شود؟! یا در هنگام اجرای برنامه های سنگین و حتی نیمه سنگین (مثلاً فوتوشاپ) با مشکل هنگ کردن سیستم مواجه می شوید؟! اگر جواب این سؤال ها «بله» است باید به فکر خرید حافظه رم و ارتقای کامپیوتر یا لپ تاپ خود باشید. به طور کلی حافظه RAM یکی از مهم ترین قطعات کامپیوتر است و نقشی اساسی در عملکرد روان سیستم ایفا می کند. با این حال خرید این قطعه شاید در نگاه اول کمی سخت و پیچیده به نظر برسد! اما اگر با مشخصات کلیدی رم آشنا باشید، می توانید یک خرید آگاهانه و دقیق داشته باشید و به خوبی کامپیوتر یا لپ تاپ خود را ارتقا دهید. در این بخش قصد داریم تا این مشخصات را با هم مرور کنیم و بیشتر با رم کامپیوتر و لپ تاپ آشنا شویم. در انتها نیز بهترین برندهای رم را به شما معرفی می کنیم. پس با ما همراه باشید.

چرا رم مهم است؟

حافظه رم یا Random Access Memory (حافظه دسترسی تصادفی) اطلاعات مورد نیاز پردازنده برای اجرای پردازش ها و محاسبات را به طور موقت در خود ذخیره می کند. به این ترتیب، سی پی یو و رم به طور مداوم با هم در ارتباط هستند و بین آنها اطلاعات جابجا می شود. اگر حافظه رم سیستم ظرفیت پایینی داشته باشد، طبیعتاً حجم اطلاعات قابل ذخیره سازی بر روی آن کم خواهد بود. در این حالت اجرای برنامه های سنگین که برای به دیتای حجیم و زیادی نیاز دارند، با مشکل مواجه می شود. از طرف دیگر اگر رم سرعت پایینی داشته باشد، پردازنده با تأخیر به اطلاعات مورد نیاز خود دست پیدا می کند و برنامه ها به شکلی کند اجرا می شوند. این موارد نقش مهم حافظه رم در یک کامپیوتر یا لپتاپ را محرز می کنند!

تفاوت رم کامپیوتر و لپ تاپ چیست؟

فرق اصلی رم کامپیوتر و لپتاپ به مشخصات فیزیکی آنها شامل فرم فاکتور، اندازه و تعداد پین ها مربوط می شود. از آنجایی که مادربرد لپ تاپ از کامپیوتر کوچکتر است، رم های معمولی کامپیوتر بر روی آن قابل نصب نیستند. اگر بخواهیم تخصصی تر توضیح دهیم باید بگوییم که لپ تاپ با ماژول های رم SO-DIMM سازگاری دارند، اما در کامپیوتر باید از رم های DIMM یا UDIMM استفاده کنید.

رم SODIMM که می توان آن را رم مخصوص لپ تاپ هم نامید، دارای طول نصف ماژول های DIMM (حدود 7 سانتی متر) است و به 260 پین مجهز است. در طرف مقابل رم مخصوص کامپیوتر طول بیشتری دارد (حدود 13 سانتی متر) و تعداد پین های آن به 288 عدد می رسد. این تفاوت ها باعث شده تا امکان استفاده از رم لپ تاپ و کامپیوتر به جای یکدیگر وجود نداشته باشد. قبل از اقدام به خرید RAM حتماً به این موضوع توجه داشته باشید.

انواع حافظه رم

حافظه های رم را از جنبه های مختلف می توان دسته بندی کرد. اما در کل می توان این قطعات الکترونیکی را در دو دستۀ رم ایستا (SRAM) و رم پویا (DRAM) جای داد. رم ایستا (یا استاتیک) با قطع شدن برق دیتا را حفظ نمی کند و معمولاً ظرفیت بسیار پایینی دارد. این نوع حافظه رم بیشتر در کش سی پی یو مورد استفاده قرار می گیرد. در طرف مقابل رم پویا (یا داینامیک) ظرفیت بسیار بالاتری دارد و با قطع شدن برق، برای مدتی دیتا را در خود نگه می دارد. حافظه ای که از آن در کامپیوتر و لپ تاپ استفاده می شود، همین DRAM است!

اما حافظه DRAM نیز خود به چند دسته تقسیم می شود. این دسته بندی با استاندارد DDR مشخص شده و نسل حافظه رم را تعیین می کند. به طور ساده باید گفت که هر چه شماره ای که در کنار کلمه DDR درج شده بالاتر باشد، آن حافظه رم سریع تر است! در حال حاضر رم DDR5 سریع ترین و جدیدترین استاندارد ارائه شده در دنیا است و از آن در سیستم های حرفه ای استفاده می شود. با این حال هنوز رایج ترین نوع رم در بازار به رم DDR4 اختصاص دارد. این حافظه رم از سرعت مناسب برای استفاده در کامپیوترهای اداری، خانگی و حتی گیمینگ برخوردار است و تمام نیازهای کاربران را پوشش می دهد. رم DDR3 و DDR2 نیز دیگر تقریباً منسوخ شده اند.

نکته ای که در این رابطه وجود دارد این است که هر مادربردی از یکی از این رم ها پشتیبانی می کند. به عبارت دیگر شما نمی توانید بر روی مادربردی که از رم DDR3 پشتیبانی می کند رم DDR4 نصب کنید. دلیل این موضوع هم تفاوت در طراحی شیار ماژول رم و تعداد پین های آنها است. پس در هنگام خرید مادربرد و رم حتماً به سازگاری آنها با یکدیگر دقت کنید. برای اطلاع از این موضوع نیز می توانید جدول مشخصات فنی مادربرد خود را از سایت برند سازنده یا دفترچه راهنمای آن بررسی نمایید.

چه میزان ظرفیت رم مناسب است؟

برای پاسخ دادن به این سؤال باید نوع انتظارات خود را از سیستم و توانمندی های آن تعیین کنید! حافظه های رم در ماژول های 2 تا 32 گیگابایت در بازار موجودند و دست شما برای انتخاب ظرفیت مورد نظرتان کاملاً باز است. در ادامه ظرفیت رم مناسب برای کاربری های مختلف را بررسی می کنیم.

  • رم 2 گیگابایت

پایین ترین ظرفیت رم که معمولاً با استانداردهای DDR2 و DDR3 در بازار یافت می شود. رم 2 گیگ عملاً این روزها کاربرد خاصی ندارد، مگر اینکه قصد استفاده از آن را در کامپیوترهای خیلی قدیمی داشته باشید.

  • رم 4 گیگابایت

این میزان ظرفیت هم برای اجرای برنامه ها و بازی های امروزی به تنهایی کافی نیست. مگر اینکه از دو رم 4 گیگ در کنار هم استفاده کنید. همچنین کسانی که رم کامپیوتر فعلی آنها خراب شده و نیاز به تعویض دارد، به سراغ رم 4 گیگ می روند.

  • رم 8 گیگابایت

می توان گفت که اگر می خواهید در اجرای برنامه های امروزی به مشکل نخورید، سیستم شما باید حداقل به رم 8 گیگ مجهز باشد. این میزان ظرفیت برای کامپیوترهای اداری و خانگی مناسب است و باعث می شود تا کارهای روزمره شما به شکلی روان و بدون هنگی به پیش بروند. پس اگر از کامپیوتر یا لپ تاپ خود فقط برای کارهایی مانند وب گردی، چک کردن ایمیل، تماشای فیلم، پخش موزیک، تایپ، کار با اکسل و مواردی از این دست استفاده کنید، خرید رم 8 گیگابایت برایتان مناسب خواهد بود.

  • رم 16 گیگابایت

اگر غیر از مواردی که در بخش قبل به آنها اشاره کردیم می خواهید تا سیستم شما توانایی اجرای بازی را هم داشته باشد، بهتر است به سراغ خرید رم 16 گیگابایت بروید. همچنین بسیاری از نرم افزارهای تخصصی هم برای اجرای بدون دردسر به این میزان ظرفیت نیاز دارند. توجه داشته باشید که رم 16 گیگ به خوبی پاسخگوی نیازهای کاربران معمولی، حرفه ای و گیمرها است و اگر جزء این دسته از کاربران هستید، نیازی به خرید رم با حافظه های بالاتر ندارید.

  • رم 32 گیگابایت

ظرفیت 32 گیگابایت برای سیستم های گیمینگ کاملاً مناسب است و خیال شما را از اجرا شدن سریع و روان بازی ها به طور کامل راحت می کند. همچنین اگر کامپیوتر یا لپ تاپ شما به رم 32 گیگ مجهز باشد، بدون هیچ مشکلی می توانید چند برنامه سنگین را به طور هم زمان بر روی آن باز کنید. لازم به ذکر است که این حافظه به صورت تک ماژول 32 گیگ یا دو ماژول 16 گیگ در بازار یافت می شود.

  • رم 64 گیگابایت

سیستم های فوق حرفه ای و ورک استیشن که برای محاسبات پیشرفته و رندرینگ مورد استفاده قرار می گیرند، معمولاً به رم 64 گیگ مجهز هستند. این میزان ظرفیت برای کاربران معمولی و حتی بسیاری از گیمرها بیش از اندازه زیاد است!

نکات مهم خرید رم

پیش از اقدام به خرید حافظه رم باید به سازگاری آن با مشخصات پردازنده توجه داشته باشید. برای این منظور باید فیلدهای Max Memory Size (حداکثر ظرفیت حافظه)، Memory Types (نوع حافظه) و Max # of Memory Channels (حداکثر تعداد کانال حافظه) را از جدول مشخصات فنی پردازنده خود چک کنید و این اطلاعات را با مشخصات حافظه رمی که قصد خرید آن را دارید مطابقت دهید. همچنین هر ماژول حافظه رم یک سری مشخصات فنی دارد که آشنایی با آنها به شما در انتخاب دقیق تر کمک زیادی می کند. مهم ترین این مشخصات شامل این موارد می شوند:

  • سرعت رم

این معیار که با نام فرکانس حافظه رم نیز شناخته می شود، با واحد مگاهرتز MHz بیان می شود و سرعت پردازش دیتا توسط حافظه را مشخص می کند. البته واحد فرکانس رم در مدل های جدیدتر DDR5 به مگاترنسفر در ثانیه MT/s تغییر پیدا کرده که تفاوت چندانی با مگاهرتز ندارد. هر چه عدد مربوط به فرکانس رم بالاتر باشد، سرعت عملکرد آن هم بیشتر است و سیستم شما روان تر عمل می کند. همچنین برخی از حافظه های رم از قابلیت اورکلاک پشتیبانی می کنند و فرکانس آنها از حد اعلام شدۀ اولیه فراتر می رود. در حال حاضر رم گیمینگ معمولاً از فرکانس 3200 مگاهرتز به بالا برخوردار است، اما رم های مناسب سیستم های اداری و خانگی از فرکانس 2400 یا 2666 مگاهرتز پشتیبانی می کنند.

  • پیکربندی رم

هر مادربردی متناسب با مدل و نسل خود به یک، دو یا چند اسلات رم مجهز است که ماژول های حافظه در آنها نصب می شوند. اگر می خواهید تا بیش از یک ماژول رم در سیستم خود استفاده کنید، باید رم شما اصطلاحاً از پیکربندی دو کاناله پشتیبانی کند. بسیاری از افراد ترجیح می دهند تا مثلاً به جای نصب یک ماژول رم 16 گیگ، دو ماژول رم 8 گیگ را خریداری کنند تا بتوانند از عملکرد روان تر و بهتری بهره مند شوند. در این حالت اگر یکی از ماژول ها به هر دلیلی با مشکل مواجه شد، تعویض آن راحت تر و مقرون به صرفه تر خواهد بود. امروزه اکثر رم های موجود در بازار از پیکربندی دو کاناله و حتی بالاتر پشتیبانی می کنند.

  • زمان بندی رم

زمان بندی یا تایمینگ رم مشخص می کند که یک ماژول رم تا چه اندازه انجام کار را به تأخیر می اندازد. این معیار بر روی سرعت عملکرد کلی رم تأثیر بسزایی دارد و سبب تمایز در میان مدل های مختلف رم می شود. به طوری که اگر فرکانس دو ماژول رم یکسان باشد، این زمان بندی رم است که یکی از آنها را بر دیگری برتری می دهد. معمولاً این معیار به صورت یک رشته عدد به صورت CL-TRCD-TRP-TRAS بیان می شود که مهم ترین آنها به CL مربوط می شود. CL یا CAS بیان کننده تأخیر عملکرد رم است و مدت زمانی را مشخص می کند که رم به درخواست های CPU پاسخ می دهد. پس هر چه عدد مربوط به CL کمتر باشد، سرعت رم در تعامل با پردازنده بالاتر خواهد بود.

قیمت انواع رم

مواردی که در بالا به آنها اشاره کردیم، همگی بر روی قیمت رم تأثیر گذارند. به خصوص مواردی مانند ظرفیت رم، استاندارد DDR و فرکانس حافظه سبب تمایز ماژول های رم از لحاظ قیمت می شوند. از دیگر معیارهای مؤثر بر روی این موضوع می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مجهز بودن به هیت سینک (جهت جلوگیری از افزایش دمای ماژول رم)
  • میزان مصرف برق (ولتاژ کاری)
  • پشتیبانی از فناوری تصحیح خطای خودکار (ECC)
  • سازگاری با فناوری Intel XMP (کاربردی برای اورکلاک آسان و سریع)

بهترین برند رم

برند سازنده نقش مهمی در انتخاب رم دارد و بسیاری از کاربران به برند توجه زیادی می کنند. خوشبختانه شرکت های بزرگ، معتبر و شناخته شده ای در بازار رم حضور دارند و محصولات با کیفیتی را راهی بازار کرده اند. در لیست زیر نام برخی از این برندها را مشاهده می کنید. با کلیک بر روی هر یک از موارد موجود در لیست زیر، به صفحه محصولات آن برند هدایت می شوید.

خرید انواع رم با قیمت مناسب

شرکت ایده برتر پارسیان خاورمیانه با سابقه ای چند ساله در زمینه فروش قطعات کامپیوتر از جمله انواع حافظه رم کامپیوتر و لپ تاپ آماده ارائه خدمات به شما است. چنانچه قصد خرید عمده رم یا خرید این محصول به صورت تک را دارید، با شماره 73027-021 تماس بگیرید تا کارشناسان ما راهنمایی های لازم را به شما ارائه دهند. همچنین برای این منظور می توانید از امکانات وب سایت ایده برتر پارسیان با نماد اعتماد الکترونیکی 5 ستاره استفاده کنید. مجموعه EBP با فراهم آوردن خدماتی مانند امکان مقایسه محصولات، ضمانت اصالت کالا، ارائه کالا با گارانتی معتبر و پشتیبانی 24 ساعته تجربه ای به یاد ماندنی از خرید اینترنتی رم کامپیوتر و لپ تاپ را برای شما به ارمغان می آورد.

نمايش 1 تا 4 از 4 (1 صفحه)
این کالا به این تعداد موجود نیست.
لطفاً مشخصات خود را وارد کنید تا در صورت موجود شدن کالا شما را مطلع سازیم.
نام و نام خانوادگی
ایمیل
شماره موبایل
توضیحات