منو
منو
سبد خرید

خنک کننده پردازنده

خنک کننده پردازنده

راهنمای خرید خنک کننده پردازنده

سی پی یو نقش غیر قابل انکاری در یک کامپیوتر دارد و به نوعی قدرت سیستم شما برای اجرای برنامه ها و بازی ها را تعیین می کند. اما این قطعه نیز مانند دیگر قطعات کامپیوتر از خود گرما تولید می کند و به خصوص در زمان های اوج کار دمای آن از حد استاندارد فراتر می رود. اینجا است که نقش مهم خنک کننده پردازنده پر رنگ تر از همیشه می شود! این قطعه کوچک که اکثر افراد توجه زیادی به آن نمی کنند، دلیل اصلی افزایش طول عمر سی پی یو است و هر گونه اختلال در عملکرد آن می تواند آسیب هایی جدی به پردازنده وارد کند! از همین جهت باید دقت بالایی برای خرید خنک کننده پردازنده به خرج دهید و مدلی کاملاً قابل اعتماد را تهیه کنید. اما یک خنک کننده مطمئن و کارآمد چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟ در ادامه با پاسخ این سؤال همراه شما هستیم.

انواع خنک کننده سی پی یو

در ابتدا بد نیست تا کمی با انواع مختلف خنک کننده پردازنده بیشتر آشنا شویم. این قطعه که با نام فن سی پی یو هم در بازار شناخته می شود، باید در کیس کامپیوتر شما وجود داشته باشد؛ در غیر این صورت دمای پردازنده از کنترل خارج می شود و باید نسبت به تعویض آن اقدام کنید. توجه داشته باشید که فن سی پی یو با فن های داخل کیس تفاوت دارد و به طور مستقیم بر روی پردازنده نصب می شود. این قطعه به طور کلی به دو دسته خنک کننده پردازنده بادی و خنک کننده پردازنده آبی تقسیم می شود که در ادامه آنها را مورد بررسی قرار می دهیم.

خنک کننده پردازنده بادی

رایج ترین نوع خنک کننده های پردازنده به مدل های بادی مربوط می شود. این مدل ها قیمت بسیار مناسبی هم دارند و به خوبی از عهده خنک سازی انواع پردازنده بر می آیند. در اینجا باید به این نکته اشاره کنیم که زمانی که نسبت به خرید پردازنده باکس اقدام می کنید، داخل جعبه آن یک فن اورجینال هم از طرف شرکت سازنده قرار داده شده است. اما وقتی به سراغ خرید پردازنده بدون جعبه یا Tray بروید، باید به طور جداگانه برای آن فن تهیه کنید. اکثر این دسته از کاربران به سراغ خنک کننده های بادی می روند. چرا که هم نصب آنها آسان تر است و هم خرید آنها برای استفاده در سیستم های اداری و سازمانی مقرون به صرفه تر است.

یک خنک کننده پردازنده بادی از یک فن (معمولاً در سایز 92 میلی متر) و یک پایه آلومینیومی تشکیل شده است. در بسیاری از مدل ها، پایه آلومینیومی به طور مستقیم با سطح پردازنده در تماس قرار می گیرد و حرارت اضافی تولید شده را به سمت فن حرکت می دهد. در نهایت نیز فن این حرارت را به فضای داخلی کیس دفع می کند و باعث خنک شدن پردازنده می شود. در بعضی از مدل های گران تر فن CPU شاهد به کار رفتن لوله های مسی نیز هستیم. این لوله ها بازدهی کلی خنک کننده را افزایش می دهند.

خنک کننده پردازنده آبی

این دسته بیشتر در کامپیوترهای گیمینگ و سیستم های رده بالا کاربرد دارد و با عنوان واتر کولینگ هم شناخته می شود. این نوع خنک کننده در مقایسه با مدل های بادی دارای اجزای بیشتری است و ساختار پیچیده تری دارد. به طور کلی یک خنک کننده پردازنده مایع از واتر بلاک، پمپ، مخزن و رادیاتور تشکیل شده است. بخش واتر بلاک به طور مستقیم بر روی پردازنده نصب می شود و مایع خنک کننده که معمولاً آب مقطر است درون آن قرار می گیرد. پس از اینکه آب موجود در این محفظه گرمای تولید شده توسط پردازنده را به خود جذب کرد، توسط پمپ در مدار به جریان در می آید و به رادیاتور منتقل می شود. رادیاتور خود به یک یا چند فن مجهز است و آب گرم شده را خنک می کند. در نهایت مجدداً این آب خنک شده توسط پمپ به واتر بلاک بر می گردد. این چرخه به طور مداوم در حال تکرار است و باعث خنک شدن سی پی یو می شود. در مخزن نیز مقداری آب اضافه ذخیره می شود تا در صورت نیاز به این چرخه تزریق شود. در مجموع خنک کننده سی پی یو آبی در مقایسه با مدل های بادی قدرتمند تر است و به همین دلیل اغلب برای خنک سازی پردازنده های نسل جدیدتر در سیستم های گیمینگ مورد استفاده قرار می گیرد.

کدام فن سی پی یو مناسب است؟

حالا که با انواع فن سی پی یو آشنا شدید، باید به دنبال انتخاب مدل بروید. در این مرحله باید دقت بالایی به خرج دهید و مدلی را انتخاب کنید که با پردازنده شما سازگاری داشته باشد. برای این منظور باید در هنگام خرید فن سی پی یو به سوکت های سازگار با آن توجه کنید. دقت نمایید که هر خنک کننده ای را نمی توانید بر روی هر پردازنده ای نصب کنید و این دو قطعه باید کاملاً با یکدیگر همخوانی داشته باشند.

سوکت پردازنده در واقع جایگاهی است که CPU از طریق آن بر روی مادربرد نصب می شود. هر نسل از پردازنده های اینتل و AMD از سوکت مختص به خود پشتیبانی می کنند. برای اطلاع از نوع سوکت پردازنده خود باید جدول مشخصات فنی مادربرد سیستم تان را از طریق سایت شرکت سازنده یا دفترچه راهنمای آن بررسی کنید. از جمله سوکت های رایج اینتل می توان به LGA1151، LGA1200 و LGA1700 اشاره کرد. همچنین سوکت های رایج AMD شامل AM4 و AM5 می شوند. خنک کننده پردازنده ای هم که قصد خرید آن را دارید، باید دقیقاً با سوکت پردازنده سیستم شما سازگار باشد. شرکت های تولید کننده خنک کننده سی پی یو، سوکت های سازگار با هر یک از محصولاتشان را به طور دقیق اعلام می کنند که با چک کردن آنها می توانید بهترین انتخاب را داشته باشید.

باید به این نکته هم اشاره کنیم که معمولاً در بازار می توانید فن اختصاصی پردازنده سیستم خود را پیدا کنید. این خنک کننده ها در جعبه پردازنده اورجینال موجود بوده اند و می توان آنها را به طور جداگانه هم تهیه کرد.

نکات مهم خرید فن سی پی یو

خنک کننده های بادی و آبی یک سری مشخصات فنی دارند که آشنایی با آنها می تواند به شما در انتخاب دقیق تر کمک زیادی کند. در ادامه می توانید مشخصات کلیدی فن سی پی یو را مشاهده کنید:

  • سرعت فن سی پی یو

سرعت چرخش فن با واحد RPM یا دور در دقیقه بیان می شود و به نوعی مشخص کنندۀ قدرت فن در خنک کردن سی پی یو است. هر چه فن با سرعت بالاتری بچرخد، جریان هوای بیشتری تولید می شود و سی پی یو سریع تر خنک می شود. برخی از مدل های فن پردازنده از قابلیت تنظیم سرعت چرخش به طور اتوماتیک بهره می برند. این قابلیت باعث می شود تا سرعت گردش فن متناسب با حجم کاری پردازنده به طور خودکار تنظیم شود. خنک کننده هایی که از این ویژگی بهره می برند طول عمر بالاتری دارند، چرا که در تمام طول زمان روشن بودن کامپیوتر با سرعت ثابت کار نمی کنند و در مواقعی که برنامه خاصی بر روی سیستم در حال اجرا نیست، سرعت چرخش آنها پایین می آید.

  • صدای فن سی پی یو

مورد دیگری که در هنگام خرید فن پردازنده باید به آن توجه کنید، میزان نویز و سروصدایی است که از خود تولید می کند. مسلماً دوست ندارید در هنگام کار کردن با کامپیوتر، صدای بیش از اندازه فن تمرکز شما را بر هم بزند! پس باید حواستان به «میزان نویز» خنک کننده مورد نظر خود باشد. این معیار با واحد dB یا دسی بل بیان می شود و مقدار آن بهتر است تا از 24 دسی بل بالاتر نرود. باید به این نکته اشاره کنیم خنک کننده سی پی یو مایع نسبت به مدل های بادی کم صداتر هستند.

  • اندازه فن سی پی یو

حتماً به حداکثر ارتفاع خنک کننده پردازنده که توسط کیس شما پشتیبانی می شود توجه کنید! در غیر این صورت ممکن است پس از خرید فن نتوانید آن را در کیس جا دهید! همچنین اگر قصد خرید خنک کننده پردازنده آبی را دارید، باید سازگاری اندازه رادیاتور آن با مشخصات کیس را حتماً مورد توجه قرار دهید.

قیمت انواع خنک کننده پردازنده

خنک کننده های بادی معمولاً قیمت بالایی ندارند و با یک بودجه منطقی می توانید نسبت به خرید آنها اقدام کنید. با این حال مواردی مانند قابلیت کنترل سرعت فن، مجهز بودن به لوله خنک کننده و پشتیبانی از نورپردازی RGB بر روی قیمت فن سی پی یو تأثیر گذار است. در طرف مقابل قیمت خنک کننده پردازنده مایع بالاتر است و برای خرید آن معمولاً باید بودجه بیشتری را در نظر بگیرید.

بهترین برندهای فن سی پی یو

اگر از پردازنده های اینتل در کامپیوتر خود استفاده کرده اید، پیشنهاد می کنیم به سراغ خرید خنک کننده پردازنده اینتل در نسخه اورجینال بروید. این خنک کننده ها توسط خود اینتل تولید شده اند و به طور کامل با سی پی یوهای شرکت سازگاری دارند. با این حال شرکت های معتبر دیگری نیز در زمینه تولید این قطعه فعالیت دارند که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

خرید انواع فن سی پی یو

خرید از شرکت های معتبر و شناخته شده یک اصل مهم است که همیشه باید به آن پایبند باشید؛ در غیر این صورت ممکن است که کالای غیر اصل به شما تحویل داده شود. شرکت ایده برتر پارسیان با سابقه ای طولانی در زمینه فروش قطعات کامپیوتر از جمله انواع خنک کننده پردازنده آماده ارائه خدمات به شما است. ما اصالت کالاهایمان را تضمین می کنیم و آنها را همراه با گارانتی معتبر برایتان ارسال می کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره 73027-021 تماس بگیرید و با کارشناسان ما در ارتباط باشید. همچنین برای خرید اینترنتی فن سی پی یو می توانید از امکانات وب سایت ایده برتر پارسیان با نماد اعتماد الکترونیکی 5 ستاره استفاده کنید. با ثبت سفارش به صورت اینترنتی می توانید از گزینه هایی مانند پرداخت در محل بهره مند شوید.

نمايش 1 تا 1 از 1 (1 صفحه)
این کالا به این تعداد موجود نیست.
لطفاً مشخصات خود را وارد کنید تا در صورت موجود شدن کالا شما را مطلع سازیم.
نام و نام خانوادگی
ایمیل
شماره موبایل
توضیحات