منو
منو
سبد خرید

اسکنر

اسکنر

راهنمای خرید انواع اسکنر

با توسعه تکنولوژی و زندگی مدرن، نیاز افراد به فایل های دیجیتال بیشتر از گذشته شده است. به مرور زمان اسناد کاغذی در حال جایگزین شدن با فایل های کامپیوتری هستند و دیگر دوران بایگانی کردن حجم انبوهی از پرونده های کاغذی در ادارات و سازمان ها گذشته است! در این میان ماشین های اداری مانند اسکنر کاربرد بالایی پیدا کرده اند و استفاده از آنها رونق بالایی یافته است. این دستگاه ها انواع مختلفی دارند و نیازهای طیف وسیعی از افراد و کسب و کارها را پوشش می دهند. اما در هنگام خرید اسکنر باید به چه نکاتی توجه کرد؟ در ادامه به این سؤال پاسخ داده ایم و شما را با مشخصات کلیدی این دستگاه کاربردی آشنا کرده ایم. در انتها نیز بهترین برندهای اسکنر را به شما معرفی می کنیم. پس با ما همراه باشید.

کاربرد اسکنر

به زبان ساده باید گفت که اسکنر برگه های کاغذی را به فایل های کامپیوتری تبدیل می کند و آنها را از فرسوده شدن و نابود شدن نجات می دهد! پس اگر سندهای قدیمی دارید، می توانید با استفاده از یک اسکنر آنها را جاودانه کنید! اما این دستگاه کاربردهای متنوع تری دارد و علاوه بر اسکن اسناد می توان از آن برای اسکن عکس، کارت شناسایی و حتی اسلاید فیلم و نگاتیو استفاده کرد. بیایید با انواع اسکنر بیشتر آشنا شویم!

انواع اسکنر

اسکنر هم مانند هر دستگاه الکترونیکی انواع مختلفی دارد و می توان از جنبه های گوناگون آن را به چند دسته تقسیم کرد. به طور کلی رایج ترین انواع اسکنر شامل موارد زیر می شوند:

  • اسکنر تخت

اسکنر تخت یا Flatbed (که با نام های «اسکنر مسطح» و «اسکنر فلت» هم شناخته می شوذ) طرفداران زیادی به خصوص در میان کاربران خانگی دارد و از مکانیزم ساده ای بهره می برد. فقط کافی است تا درب بالایی این نوع اسکنر را باز کنید، کاغذ مورد نظر خود را بر روی صفحه شیشه ای آن بگذارید، درب را ببندید و دکمه اسکن را بزنید تا فایل اسکن شده بر روی کامپیوتر شما ذخیره شود! لازم به ذکر است که به دلیل ساختار اسکنرهای تخت می توان آنها را بهترین گزینه برای تهیه اسکن از کتاب، جزوه و مجلات دانست. از جمله مزایای خرید اسکنر تخت می توان به سهولت در استفاده، کیفیت اسکن عالی و نصب و راه اندازی سریع دستگاه اشاره کرد. از اسکنر مسطح علاوه بر منازل، می توان در کتابخانه ها و دفاتر اداری با حجم کاری سبک بهره برد.

  • اسکنر ورقه ای

اسکنر ورقه ای یا Sheet-fed ساختار متفاوتی با مدل های تخت دارند و برای حجم کاری سنگین تر طراحی شده اند. این اسکنرها به جایگاهی مجهزند که فیدر یا ADF (منبع تغذیه خودکار) نامیده می شود. شما می توانید اسناد مورد نظرتان را به صورت دسته ای در فیدر قرار دهید و بدون نیاز به دخالت دست، شاهد اسکن شدن اتوماتیک آنها باشید! از لحاظ مکانیزم عملکرد، اسکنر ورقه ای شباهت زیادی به پرینتر دارد. هر دوی این دستگاه ها کاغذ را از یک سمت به داخل می کشند و پس از انجام عملیات بر روی آن، کاغذ را از سمت دیگر بیرون می دهند. لازم به ذکر است که اسکنر ورقه ای با عناوینی مانند اسکنر فیدر دار یا اسکنر اسناد هم در بازار شناخته می شود. اگر حجم اسکن روزانه شما بالا است، بهتر است خرید اسکنر اسناد را در اولویت قرار دهید.

  • اسکنر قابل حمل

دوست دارید یک اسکنر در کیف یا کوله پشتی خود داشته باشید و هر جایی در مسیر که پوستر یا آگهی جذابی دیدید از آن اسکن بگیرید؟! پس باید به سراغ خرید اسکنر قابل حمل بروید! این دستگاه که از آن با نام اسکنر دستی هم یاد می شود، ابعاد کوچک و وزن سبکی دارد و فقط کافی است تا سنسور آن را در یک جهت مشخص (مثلاً از بالا با پایین) بر روی کاغذ بکشید. البته به این نکته توجه داشته باشید که رزولوشن اسکنر قابل حمل معمولاً پایین است و نباید از آنها برای مصارف حرفه ای استفاده شود.

  • اسکنر نقشه

این نوع اسکنر که با عنوان اسکنر طولی هم از آن یاد می شود، بیشتر در دفاتر فنی و مراکز آرشیو مورد استفاده قرار می گیرد و توانایی تهیه اسکن در سایزهای بزرگ مانند A2 و حتی A1 را دارد. معمولاً اسکنر نقشه بر روی پایه سوار می شود و به صورت ایستاده مورد استفاده قرار می گیرد.

  • اسکنر عکس

عکاسان، طراحان و گرافیست ها معمولاً برای تهیه اسکن از عکس به سراغ این اسکنرها می روند. اسکنر مخصوص عکس از نوع تخت است و برخی مدل های آن از قابلیت اسکن نگاتیو و فیلم برخوردار است. البته توجه داشته باشید که نمی توان از اسکنر نگاتیو برای اسکن کاغذ استفاده کرد.

این پنج دسته رایج ترین انواع اسکنر در بازار هستند که در محیط های مختلف از آنها استفاده می شود. علاوه بر این، اسکنر را می توان از لحاظ نوع کاربری هم به دو دسته کلی زیر تقسیم بندی کرد:

اسکنر خانگی

همان طور که از تیتر مشخص است، این اسکنرها برای استفاده در منازل طراحی شده اند و از حجم کاری سبک پشتیبانی می کنند. شما می توانید از این دستگاه برای تهیه اسکن از آلبوم عکس خانوادگی، مدارک شخصی، کارت های شناسایی، کتاب ها و مجلات و... استفاده نمایید. معمولاً افرادی که قصد خرید اسکنر خانگی دارند به سراغ مدل های تخت می روند. چرا که همان طور که اشاره کردیم، این اسکنرها از قابلیت نصب و استفادۀ آسانی برخوردارند و کیفیت اسکن بالایی هم دارند. همچنین اسکنرهای دستی طرفداران زیادی در میان کاربران خانگی دارند.

اسکنر اداری

می توان گفت که تمامی ادارات، شرکت ها، سازمان ها و ارگان ها به خرید اسکنر اداری نیاز دارند. این اسکنرها به خوبی از عهده حجم کاری سنگین بر می آیند و اغلب آنها را مدل های فیدردار تشکیل می دهند. در مقایسه با مدل های خانگی باید گفت که اسکنر اداری سرعت به مراتب بالاتری دارد و اغلب مدل های آن از قابلیت اسکن دو رو پشتیبانی می کند. لازم به ذکر است که اسکنرهای حرفه ای که توانایی اسکن از چند هزار برگ در روز را دارند، اغلب با نام اسکنر بایگانی هم شناخته می شوند و از آنها برای آرشیو اسناد در مراکز بایگانی بزرگ استفاده می شود.

نکات مهم خرید اسکنر مناسب

پس از آشنایی با انواع مختلف اسکنر، بهتر است تا با مشخصات فنی اصلی این دستگاه هم آشنا شوید تا بتوانید انتخابی دقیق و آگاهانه داشته باشید. به همین دلیل تصمیم گرفتیم تا در این بخش این مشخصات را به طور مختصر و مفید به شما معرفی کنیم. پس با ما همراه باشید.

  • تکنولوژی اسکنر

مدل های مختلف اسکنر برای تهیه اسکن از اسناد ورودی، از دو تکنولوژی عمده استفاده می کنند: تکنولوژی CCD یا CIS. فناوری CCD یا Charged Coupled Device، همان روشی است که از آن در دوربین های دیجیتال بهره برده می شود. اسکنر CCD به یک لنز داخلی مجهز است و همانند دوربین از اسناد عکس می گیرد. در نهایت این عکس ها به صورت فایل به کاربر ارائه می شود. از جمله نقاط قوت این فناوری می توان به عمق اسکن بالا، توانایی اسکن اسناد ضخیم و تشخیص بهتر جزئیات و رنگ ها اشاره کرد.

اما فناوری CIS یا Contact Imaging Sensor به جای لنز، از فیبر نوری بهره می برد و نسبت به CCD تکنولوژی پیشرفته تری به حساب می آید. در اسکنر CIS سنسورهای تصویری توسط نرم افزار کنترل می شوند و دیگر خبری از مکانیزم دوربینی در آنها نیست! به همین دلیل معمولاً اسکنر CIS طول عمر بالاتری دارد و فضای کمتری را هم اشغال می کند.

  • رزولوشن اسکنر

رزولوشن اسکنر کیفیت فایل نهایی اسکن شده را مشخص می کند و با واحد dpi بیان می شود. طبعاً هر چه عدد مربوط به این معیار بالاتر باشد، جزئیات موجود در اسناد یا عکس ها با وضوح بیشتری اسکن می شوند. البته به این نکته دقت کنید که رزولوشن اسکنری که تهیه می کنید باید با نیازهای شما تناسب داشته باشد. به عنوان مثال اگر صرفاً به اسکن اسناد متنی در حجم و تعداد بالا نیاز دارید، رزولوشن 300dpi برایتان کافی است. اما اگر می خواهید از اسکنر خود برای اسکن عکس استفاده کنید، باید به سراغ مدل هایی بروید که از رزولوشن 600dpi پشتیبانی می کنند. لازم به ذکر است که رزولوشن 1200dpi برای کارهای گرافیکی حرفه ای و رزولوشن های بالاتر از آن برای اسکن اسلاید و نگاتیو مناسب است. اغلب مدل های اسکنر از قابلیت تنظیم رزولوشن برخوردارند و دست شما را برای انتخاب کیفیت تصویر مورد نظرتان باز می گذارند. باید به این نکته هم اشاره کنیم که در جدول مشخصات فنی اسکنر احتمالاً با دو عدد برای رزولوشن مواجه می شوید که بیانگر «رزولوشن اپتیکال» و «رزولوشن دیجیتال» هستند. چیزی که کیفیت اسکن دستگاه را مشخص می کند، رزولوشن اپتیکال است.

  • سرعت اسکنر

این معیار با واحد «برگ در دقیقه (ppm)» یا «تصویر در دقیقه (ipm)» بیان می شود و سرعت تهیه اسکن از اسناد را مشخص می کند. مسلماً هر چه حجم کاری اداره یا سازمان شما بیشتر باشد باید مدل هایی را تهیه کنید که سرعت اسکن بالاتری داشته باشند. البته توجه کنید که معیارهایی مانند رزولوشن و عمق اسکن بر روی سرعت این دستگاه اداری تأثیرگذارند. اگر رزولوشن های بالا را انتخاب کنید سرعت اسکن کمتر می شود. به هر حال انتخاب و تنظیم این معیارها بر عهده شما است و به نیازهای کاری شما بستگی دارد!

  • عمق اسکن

ممکن است اسناد ورودی به اسکنر قبلاً تا شده باشند یا به دلیل گذر زمان نوشته های آنها کمرنگ و بی کیفیت شده باشد. اینجا است که اهمیت عمق اسکن مشخص می شود. این معیار که با واحد بیت (bit) بیان می شود، بیانگر مقدار اطلاعاتی است که در هر پیکسل از تصویر توسط اسکنر شناسایی و ذخیره می شود. هر چه اسکنر از عمق بیت بالاتری برخوردار باشد، طیف رنگی وسیع تری را پوشش می دهد و نوشته های بی کیفیت را راحت تر اسکن می کند. به طور کلی برای مصارف خانگی و اداری عمق اسکن 24bit و برای مصارف حرفه ای تر و اسکن رنگی عمق اسکن 36bit یا 48bit مناسب است.

  • قابلیت اسکن دو رو

اسکنر دو رو هر دو طرف اسناد ورودی به دستگاه را به طور اتوماتیک اسکن می کند و دیگر نیازی به پشت و رو کردن کاغذ نخواهید داشت. اکثر اسکنرهای اداری و فیدردار (دارای ADF) از این قابلیت برخوردارند تا بتوانند سرعت بالاتری را به کاربر ارائه دهند. با این حال مدل های تخت از قابلیت اسکن دو رو بهره نمی برند که با توجه به ساختار آنها طبیعی به نظر می رسد.

  • فرمت فایل های اسکن شده

اسکنر به شما این امکان را می دهد تا فرمت فایل نهایی را برای ذخیره بر روی کامپیوتر انتخاب کنید. اکثر اسکنرهای موجود در بازار (چه تخت و چه فیدر دار) از فرمت های JPG، PNG و PDF پشتیبانی می کنند. برخی مدل ها نیز علاوه بر فرمت های ذکر شده، امکان ذخیره فایل اسکن شده در فرمت های BMP و TIFF را هم در اختیار شما می گذارند. در این میان برخی اسکنرها که معمولاً قیمت بالاتری هم نسبت به مدل های معمولی دارند، از فناوری OCR پشتیبانی می کنند و فایل های قابل ویرایش را به شما ارائه می دهند. به این معنا که متون و نوشته های موجود در اسناد در فایل اسکن شده به صورت تکست به شما تحویل داده می شود و نیازی به تایپ دوباره آنها نخواهید داشت. در این حالت می توانید فایل نهایی را در فرمت های TXT یا به صورت ورد و PDF قابل جستجو و ویرایش ذخیره نمایید. البته توجه نمایید که این قابلیت برای زبان انگلیسی بهتر و دقیق تر عمل می کند.

  • سایز اسکن

اسکنرهای اداری و خانگی معمولاً از سایز اسکن A4 پشتیبانی می کنند. این مدل ها با نام اسکنر A4 هم در بازار شناخته می شوند. اما در بین مدل های حرفه ای تر که در سازمان های بزرگ و دفاتر بایگانی مورد استفاده قرار می گیرند، مدل های A3 را هم پیدا می کنید. اسکنرهای نقشه نیز توانایی اسکن سایز A2 و A1 را دارند.

قیمت انواع اسکنر

تمام مواردی که در بالا به آنها اشاره کردیم بر روی قیمت اسکنر مؤثرند. با این حال این نکته را مد نظر داشته باشید که قیمت اسکنر اداری که شامل مدل های دارای ADF می شود، در مقایسه با اسکنرهای خانگی و تخت بیشتر است. از دیگر معیارهای تأثیر گذار بر روی قیمت اسکنر می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پورت اتصال و پشتیبانی از استاندارد USB 3.0
  • امکانات نرم افزاری شامل تمیز کردن پس زمینه از خطوط اضافه، پر رنگ کردن متن، حذف حاشیه، کراپ اتوماتیک، تشخیص بارکد، نادیده گرفتن صفحات کاملاً سفید و...
  • مجهز بودن به فناوری های ایمنی و حفاظت از اسناد مانند UltraSonic
  • ظرفیت منبع تغذیه خودکار (ADF)
  • حجم اسکن روزانه

بهترین برندهای اسکنر

برندهای معتبر و شناخته شده ای در زمینه تولید اسکنر مشغول به فعالیت هستند و مدل های متنوعی را از این دستگاه به بازار عرضه کرده اند. از جمله پر طرفدار ترین این برندها می توان به لیست زیر اشاره کرد:

خرید انواع اسکنر

شرکت ایده برتر پارسیان یکی از نام های با سابقه در زمینه فروش ماشین های اداری و انواع اسکنر به شمار می آید که توانسته با ارائه خدماتی همچون ضمانت اصالت کالا و همکاری با گارانتی های معتبر رضایت مشتریان خود را جلب نمایید. اگر شما هم قصد خرید انواع اسکنر اداری و خانگی را دارید، می توانید با شماره 73027-021 تماس بگیرید و با کارشناسان ما در ارتباط باشید. همچنین می توانید برای خرید اینترنتی اسکنر از خدمات وب سایت ایده برتر پارسیان با نماد اعتماد الکترونیکی 5 ستاره استفاده کنید.

نمايش 1 تا 15 از 20 (2 صفحه)
این کالا به این تعداد موجود نیست.
لطفاً مشخصات خود را وارد کنید تا در صورت موجود شدن کالا شما را مطلع سازیم.
نام و نام خانوادگی
ایمیل
شماره موبایل
توضیحات