کوالکوم به تازگی چند مدل جدید از تراشه های میان رده اسنپ دراگون را معرفی کرده که از لحاظ مشخصات فنی و سرعت عملکرد نسبت به نسل های قبلی ارتقا پیدا کرده اند. پیش بینی می شود این تراشه ها به طور گسترده در دستگاه های میان رده ای که در سال 2022 تولید می شوند، مورد استفاده قرار گیرند. دو مدل از این تراشه ها نسخه های ارتقا یافته مدل های قبلی هستند و دو مدل از آنها جزء چیپست های جدید کوالکوم به حساب می آیند.
مدل های ارتقا یافته شامل تراشه های 778G+ و 480+ می شود که از لحاظ عملکرد نسبت به مدل های بدون علامت plus (+) ارتقا پیدا کرده اند. تراشه 778G+ به خصوص از لحاظ سرعت پردازنده اصلی نسبت به مدل قبلی (که بر روی گوشی های گیمینگ میان رده با کیفیتی مانند Honor 50 استفاده شده است) ارتقا یافته است. همچنین فرکانس پردازنده گرافیکی این تراشه از 2.4 گیگاهرتز به 2.5 گیگاهرتز ارتقا پیدا کرده است که مطابق با ادعای کوالکوم، باعث سریع تر عمل کردن تراشه به میزان 20 درصد نسبت به نسل قبلی شده است. به طور کلی تراشه 778G+ یک انتخاب ایده آل برای استفاده بر روی گوشی های گیمینگ میان رده خواهد بود.
با وجود اینکه تراشه اسنپ دراگون 480 بر روی دستگاه هایی مانند گوشی OnePlus Nord N200 عملکرد قابل قبولی داشته است، اما کوالکوم نسخه 480+ را نیز معرفی کرده است. فرکانس پردازنده این تراشه جدید نسبت به مدل قبلی از 2.0 گیگاهرتز به 2.2 گیگاهرتز افزایش داشته است. همچنین مدل 480+ در زمینه پشتیبانی از شبکه ارتباطی 5G بهبود پیدا کرده و از نرخ انتقال دیتای 1.5 گیگابیت در ثانیه پشتیبانی می کند. این در حالی است که نرخ انتقال دیتای 5G در تراشه مدل 480 برابر با 660 مگابیت در ثانیه بوده است.
تراشه اسنپ دراگون 695 یکی از تراشه های 5G جدید کوالکوم است که بر مبنای تراشه اسنپ دراگون 690 ساخته شده است. این تراشه به صورت 6 نانومتری طراحی شده و در آن از پردازنده آپدیت شده Kryo 660 استفاده شده که نسبت به نسل های قبل 15 درصد سریع تر است. همچنین پردازنده گرافیکی این تراشه 30 درصد سریع تر عمل می کند. تراشه اسنپ دراگون 695 به ISP ارتقا یافته مجهز است و از mmWave 5G به خوبی پشتیبانی می کند.
در نهایت باید به تراشه اسنپ دراگون 680 اشاره کنیم که تنها تراشه LTE موجود در این لیست است. در مقایسه با تراشه اسنپ دراگون 678 که سال 2020 به بازار عرضه شد، این تراشه عملکرد بهتری به عنوان یک تراشه 6 نانومتری دارد. با این حال از لحاظ CPU، GPU، ISP و مودم LTE کمی ضعف دارد. کوالکوم این تراشه را برای استفاده در گوشی های پایین رده ارائه داده است.
شرکت هایی مانند HMD Global (سازنده محصولات نوکیا)، شیائومی و OPPO نسبت به استفاده از این تراشه های جدید ابراز تمایل کرده اند. کوالکوم اعلام کرده که این تراشه ها احتمالاً تا اواخر سال 2021 به بازار خواهد آمد. پس به زودی شاهد رقابت جدی میان شرکت های سازنده گوشی های میان رده و اقتصادی در تولید مدل های جدید و ارتقا یافته خواهیم بود.
منبع: androidcentral