همهی ما کم و بیش با دوربین های مداربسته آشنا هستیم. طرز کارشان را میدانیم و ممکن است در فروشگاه، شرکت و یا حتی خانه مان از آنها استفاده کنیم. در گذشته دوربین مدار بسته آنالوگ استفاده ی بسیار گستردهای داشتند ولی اخیرا میزان استفاده از دوربین مداربسته تحت شبکه IPبه شدت بالا رفته است.
دوربین مدار بسته تحت شبکهی IP چیست ؟
اگر بخواهیم به صورت کوتاه این نوع دوربین مدار بسته را به شما معرفی کنیم، باید بگوییم دوربین IP یا همان اینترنت پروتوکل، نوعی دوربین دیجیتال است که برخلاف نوع آنالوگ توانایی ارسال و دریافت از طریق اینترنت را دارد و بیشتر مواقع برای نظارت استفاده می شود.
دوربینهای IP به دو نوع کلی تقسیم میشوند. نوع اول، دوربین های وابسته به مرکز هستند که به NVR (ضبطکنندهی فیلم شبکه) نیاز دارند. نوع دوم هم دوربین های بدون مرکز هستند که میتوانند به طور مستقل داده ها را درون حافظهی داخلی یا خارجی خود ضبط کنند.
اولین و بزرگترین ویژگی دوربین های تحت شبکه IP کیفیت قابل تنظیم و بالای این دوربین ها است که بزرگترین نقطه ضعف دوربین مداربسته آنالوگ را پوشش داده. هرچند دوربین آنالوگ هم در طول زمان پیشرفت کرده و بعضا کیفیت بالایی ارائه دادند، اما همچنان تحت پوشش شبکه بودن دوربینهای IP از استقبال بالایی برخوردار است. معمولا کیفیت این دوربینها بین دو تا پنج مگاپیکسل است و اگر کسی قصد خرید دوربین با کیفیت تری داشته باشد باید قیمت بالایی پرداخت کند و به صورت سفارشی آن را از شرکت سازنده دریافت کند.
از ویژگی های بسیار مهم دیگر این دوربین مداربسته، توانایی ارسال داده ها با امواج رادیویی است. اگر قصد ارسال تصاویر با امواج رادیویی در دوربینهای آنالوگ را داشته باشید، باید ابتدا اطلاعات را وارد یک کامپیوتر سرور کنید و پس از تبدیل امواج به نوع رادیویی این کار انجام میشد. در حالی که دوربین های تحت شبکه به خودی خود توانایی این انتقال را دارند. امنیت انتقال اطلاعات نیز در نوع تحت شبکه بالاتر است.
البته دوربین های تحت شبکه معایبی هم دارند. از جمله قیمت بالا و نیازشان به پهنای باند گسترده و سرعت بالای اینترنت است. (در حالت ایدهآل دو مگابیت بر ثانیه)
در هنگام خرید دوربین مدار بسته باید از خودتان بپرسید که امکانات و کیفیت اضافهی دوربینهای تحت شبکه چقدر برای شما ارزش دارند و حاضرید چقدر برای استفاده از مزیت هایشان بپردازید.