به طور کلی مودم ها ابزار هایی هستند که به منظور انتقال اطلاعات دیجیتال از یک نقطه به نقطه دیگر به کار گرفته می شوند. مودم ها به نوع داخلی (اینترنال) و خارجی (اکسترنال) طبقه بندي می شوند.
مودم چيست؟
مي توان گفت مودم یک مدار الکترونیکی است که جهت دریافت و ارسال اطلاعات دیجیتال از طریق خطوط ارتباطی (معمولا خطوط تلفن) استفاده می شود و اين عمل هم با استفاده از سیگنال های آنالوگ موجود صورت مي گيرد. مودم موجود در کامپیوتر که برای مدولاسیون یک فرکانس حامل استفاده می شود اطلاعات دیجیتال را به یک سیگنال آنالوگ تبدیل میکند. براي مثال سیگنالي صوتی که در این فرکانس از طريق خط ارتباط تلفني به مودم ديگري انتقال داده می شود تا با انجام يك عمل معکوس یک نمونه کپی از اطلاعات اصلی را تولید کند، مودم های بی سیم اطلاعات را همانند سیگنال دريافت و ارسال مي نمايند.
فكس مودم چيست؟
يك فکس مودم اين امكان را به رايانه مي دهد تا اطلاعات را از یک دستگاه فکس بگیرد و به یک دستگاه فکس ديگر انتقال دهد. مودم های اولیه از وسیله اي مانند: ماشین تحریر، استفاده می کردند تا بتوانند یک تلگراف يا تلگرام را ارسال كنند، اما امروزه مودم های دیجیتال به دلیل نیاز به انتقال مقادیر بزرگی از اطلاعات در طول 50 دهه ي گذشته رشد چشم گيري داشته اند. دنیس هایس اولین مدم را در سال 1977 اختراع کرد، که نشانه ای فوق العاده از شروع دوره ي اینترنت و دنیای آنلاین بود. در ابتدا مودم ها فقط به جهت ارتباط بین پایانه های اطلاعاتی و یك رايانه ي میزبان به کار می گرفته ميشد و بعدها با گسترش فناوري استفاده از آن ها در يك شبكه متشكل از چندين كامپيوتر انجام گرفت و فكس مودم که نوعي دستگاه کوچک با قابلیت های بالا مي باشد هم از مودم تشكيل شده است. مزيت استفاده از آن در روند ايجاد ارتباط و تبادل اطلاعات به منظور كاهش هزينه هايي هم چون مصرف كاغذ، هزينه هاي تلفني، هزينه هاي چاپ و پرينت و غيره مي باشد. نوع عملكرد آن بدين صورت است كه دستگاه از يك سو به خط تلفن وصل مي باشد و اين اتصال از طریق سرسوکت RJ-11 انجام می گيرد و از سمت دیگر با استفاده از از کابل USB به کامپیوتر و یا سرور مشخص متصل می گردد. از اين طريق مي توان با كمترين هزينه ي زماني و مالي انواع تصاوير، مقالات، متون و نامه ها را به انواع مختلفي از مكان ها با كمترين و بيشترين فاصله در سريع ترين زمان ممكن ارسال نمود.