صفحه نمایش های LCD و OLED هر یک مزایا و معایبی دارند و با اینکه نمایشگرهای OLED جدیدتر و به روز تر هستند اما ممکن است هنوز برخی کاربران ترجیح دهند تجهیزاتی با صفحه نمایش LCD را انتخاب نمایند. یکی از این معایب، سوختگی نمایشگرهای OLED است.
سوختگی نمایشگر یا burn in چیست و چگونه رخ می دهد؟
سوختگی نمایشگر یا Screen burn در حقیقت یک اصطلاح است و در عمل سوختگی به معنای واقعی اتفاق نمی افتد. در Screen burn قسمتی از صفحه نمایش دچار رنگ رفتگی و افت کیفیت می شود و این نقص به صورت دائمی اتفاق می افتد. ممکن است کاربر سوختگی صفحه نمایش را به شکل یک متن، خطوط یا تصویرهای کوچک مشاهده کند. در این صورت صفحه مانیتور مثل قبل کار می کند اما بخش های مشخصی از آن همیشه کم رنگ و بی جان هستند. لازم به ذکر است مشکل سوختگی نمایشگر به سخت افزار مونیتور مربوط بوده و به صورت نرم افزاری بر طرف نخواهد شد. این اتفاق زمانی رخ می دهد که عناصری که نور را برای تولید تصویر بازتاب می کنند، با گذشت زمان درخشندگی خود را از دست بدهند.
در پاسخ به سوال سوختگی نمایشگر یا burn in چیست و چگونه رخ می دهد؟ شاید برایتان جالب باشد که بدانید سوختگی مونیتور اولین بار در نمایشگرهای CRT اتفاق افتاد. البته مانیتورهای LCD نیز کاملا از این رخداد مصون نیستند اما به دلیل ساختار ویژه این مانیتورها، احتمال بروز سوختگی تصویر بسیار کم است. دلیل اصلی سوختگی نمایشگر یا سوختگی پیکسل این است که عمر مفید عناصر تولید کننده نور در مانیتور متفاوت است. در حالت عادی، با گذشت زمان و کهنه شدن قسمتی از سخت افزار مانیتور، روشنایی آن تغییر کرده و رفته رفته تولید رنگ در نمایشگر دچار اختلال می گردد. اما در سوختگی پیسکل یا burn in بعضی از قطعات، زوتر فرسوده می شوند که به شکل تغییر رنگ در بعضی قسمت های تصویر و یا ایجاد لکه یا خطوط مات و رنگ و رو رفته نمایان می شود.
در بخش های بعدی این مقاله، مطالب بیشتری را در مورد سوختگی نمایشگر عنوان کرده و راه های پیشگیری از آن را بیان می کنیم. همچنین می توانید برای خرید نمایشگر صنعتی ویدئو وال با ایده برتر تماس بگیرید.