در مقاله ی لامپ ویدئو پروژکتور به بررسی قیمت و خود لامپ پرداختیم حال در این مقاله قصد داریم انواع لامپ دیتا پروژکتور را معرفی کنیم اما قبل از اینکه شروع به معرفی کنیم مختصری به پروژکتور و خود لامپ دستگاه می پردازیم.
امروزه با توجه به اهمیتی که هوشمند سازی مدارس پیدا کرده است دیتا پروژکتورها و لوازم جانبی آن اهمیت ویژه ای پیدا کرده اند.
نام های دیگر این دستگاه عبارتند از دیتا پروژکتور، ویدئو پروژکتور و یا ویدئو پروجکشن که بیشترین کاربرد را در مدارس، دانشگاه ها، ادارات، کنفرانس ها و همایش ها، مراکز آزاد آموزشی و ... دارند.
در این میان لامپ پروژکتور که از قطعات دستگاه می باشد به عنوان رشته نور پروژکتور عمل می کند و عمرشان بعد از مدت زمانی مشخص به پایان می رسد.
معرفی انواع لامپ ویدئو پروژکتور
لامپ پروژکتور از مهم ترین و هم چنین گران قیمت ترین قطعات آن به شمار می رود که در انواع مختلفی از نظر تکنولوژی و میزان وات وجود دارند. DLP ،LCOS و LCD تکونولوژی لامپ های پروژکتور موجود در بازار است و به طور کلی به سه دسته ی پروژکتورهای overhead، پروژکتورهای slide و پروژکتورهای مالتی مدیا تقسیم می شوند.
بیشتر ویدئو پروژکتورهایی که در بازار هستند از لامپ جیوه ای یا هالوژن برای تامین منبع نور خود استفاده می کنند که از نظر اقتصادی به صرفه ترین هستند. هر چند که مدل های LED و لیزری هم جدیدا وارد رقابت شده اند.
شرکت های اصلی تولید کننده لامپ پروژکتور عبارتند از: Philips ،Osram ،Epson ،Panasonic ،nec ،IwasakiPhoenix ،optoma،acer ،hitachi ،sony و saniyo. از آنجایی هم که هر ویدئو پروژکتور لامپ مخصوص خود را دارد پس حتما قبل از اینکه اقدام به خرید لامپ پروژکتور کنید دفترچه ی راهنمای پروژکتور خود را مشاهده کنید تا مدل و نوع لامپ سازگار با دستگاه خود را پیدا کنید.
به طور کلی می توان انواع لامپ ویدیو پروژکتور را در سه دسته بندی کلی هالید فلزی، LED و هالوژن جای داد که در ادامه به اختصار ویژگی های هر یک را به شما معرفی می کنیم.
لامپ ویدئو پروژکتور هالید فلزی
لامپ هالید فلزی یا متال هالید (Metal Halide) به طور گسترده ای در پروژکتورها مورد استفاده قرار می گیرد و طول عمر مناسبی هم دارند. به طور میانگین می توان طول عمر یک لامپ متال هالید را در حدود 3000 تا 4000 ساعت دانست. این نوع لامپ نور سفید و شفافی را ارائه می دهد و باعث می شود تا پروژکتور بتواند به بالاترین میزان روشنایی خود دست یابد.
ساختار لامپ متال هالید از یک حباب شیشه ای، یک رشته منحنی الکتریکی و مخلوطی از بخارهای جیوه و متال هالید تشکیل شده است. با این که لامپ هالید فلزی طول عمر مناسبی دارد، اما باید حتماً حواستان به دمای آنها باشد. چرا که این نوع لامپ سریع داغ می شود و ممکن است در اثر افزایش حرارت بسوزد و حتی بترکد. برای رفع این مشکل، شرکت های تولید کننده ویدئو پروژکتور از فن خنک کننده در محصولات خود استفاده می کنند. اما نکته ای که در این زمینه وجود دارد، صدای فن است. به شما پیشنهاد می کنیم در هنگام خرید پروژکتور حتماً به میزان نویز فن آن توجه داشته باشید تا در هنگام تماشای تصاویر تمرکزتان برهم نخورد. به طور معمول نویز فن پروژکتور باید در حدود 30 دسی بل باشد.
لامپ ویدئو پروژکتور هالوژن
اگر قیمت لامپ پروژکتور برایتان اهمیت دارد و به دنبال مدل های ارزان تر هستید، لامپ هالوژن برایتان مناسب خواهد بود. این نوع لامپ، نور زرد رنگ تولید می کند و روشنایی مناسبی دارد. همچنین اندازه لامپ هالوژن کوچک است و تعویض آن به راحتی انجام می گیرد. با این حال طول عمر لامپ هالوژن پایین است و ممکن است در فواصل زمانی کوتاه مدت مجبور به تعویض آن شوید.
لامپ ویدئو پروژکتور LED
طول عمر لامپ ویدئو پروژکتور LED می تواند به 20 و حتی 30 هزار ساعت هم برسد! این نوع لامپ اندازه کوچک و وزن بسیار سبکی دارد و به صورت کاملاً جامد طراحی شده است. از این جهت بیشتر از آن در پروژکتورهای قابل حمل و جیبی استفاده می شود. از جمله مزایای لامپ ویدیو پروژکتور ال ای دی می توان به روشن و خاموش شدن فوری و عدم نیاز به فن اشاره کرد. با این حال باید این نکته را خاطر نشان کنیم که نور لامپ ویدئو پروژکتور ال ای دی در مقایسه با لامپ های متال هالید و هالوژن کمتر است و روشنایی پایین تری دارد. به این ترتیب پروژکتورهای LED باید در محیط های کم نورتر مورد استفاده قرار گیرند.
در صورتی که لامپ پروژکتور مورد نظر شما در بازار موجود نیست و یا برای مشخص نمودن مدل لامپ ویدیو پروژکتور خود دچار سردرگمی یا مشکل شده اید می توانید با 73027-021 تماس گرفته و سوالات خود را به کارشناسان ما مطرح کنید.