سهم فروش سال گذشته هواوی در بازارهای اروپا به شیائومی تعلق گرفت.

به طور کلی بازار فروش گوشی های موبایل هوشمند و تبلت ها در سال میلادی گذشته به علت تاثیر اقتصادی همه گیری ویروس، دچار افت شدیدی شد. یکی از شرکت های تحقیقاتی معتبر هم اکنون آماری را منتشر کرده است که هر کدام از تولیدکنندگان در بازار اروپا، که بیشتر از همه ضربه دید، چه سهمی را از آن خود کرده اند. در ادامه به بررسی عملکرد برخی از تولیدکنندگان مطرح جهان و میزان سهم فروش آنها در بازارهای اروپایی در سال 2020 خواهیم پرداخت.

آیفون 12 موفق ترین محصول اپل در اروپا

به گفته این شرکت تحقیقاتی، آیفون 12 موفق ترین عرضه را در بین گوشی های اپل در بازار اروپا داشته و در سه ماهه آخر سال میلادی 2020، سهم بازار خود را به بیشترین میزان ممکن، یعنی 30 درصد، رسانده است. اپل که با ارسال 15.7 درصد واحد به مشتریان و خرده فروشان اروپایی سامسونگ را پشت سر می گذارد و در رتبه اول جای می گیرد، در اصل عرضه کمتری داشته است. (این شرکت در سه ماهه پایانی سال میلادی 2019، 16.3 میلیون واحد آیفون روانه بازار کرده بود.) آیفون 11 قدیمی تر و آیفون SE با قیمت اقتصادی که محبوب ترین گوشی های موبایل اپل در سال میلادی گذشته بودند، در بسیاری از بازارها به فروش خوب خود ادامه دادند و به تثبیت موقعیت تولیدکننده آمریکایی یاری رساندند.

آیفون 12 موفق ترین محصول اپل در اروپا

در طول سال 2020، اپل از نظر میزان فروش پس از سامسونگ دومین تولیدکننده محبوب در اروپا لقب گرفت. این شرکت 41.3 میلیون دستگاه آیفون را به فروش رسانده است که 1 درصد کمتر از 41.7 میلیون دستگاه فروخته شده در سال 2019 می باشد و 22 درصد از بازار را به خود اختصاص می دهد. در سال گذشته، فروش گوشی های موبایل هوشمند در بازارهای اروپایی به طور متوسط 14 درصد کاهش یافته است؛ بنابراین عملکرد پایدار اپل چندان مورد توجه قرار نمی گیرد.

ناامیدی سامسونگ از فروش سری گلکسی S20

سامسونگ در سه ماهه چهارم سال میلادی 2020، 15.5 میلیون گوشی موبایل گلکسی را روانه بازار اروپا کرد؛ یعنی فروش این شرکت کره ای با کاهش 12 درصدی رو به رو بوده است. خبر خوب این است که سامسونگ، همانند رقیب سرسخت خود، کمتر از میانگین بازار آسیب دید و 29 درصد سهم خود را حفظ نمود. در تمام طول سال، غول کره جنوبی با 59.8 میلیون واحد محموله و 32 درصد سهم خود به رهبری در منطقه ادامه داد. شرکت تحقیقاتی مذکور مقصر عملکرد دیده نشده سامسونگ را فروش سری گلکسی S20 می داند که هیچ وقت در اروپا رونق نگرفت. گوشی های گلکسی A51 و A71 این تولیدکننده که قیمت مقرون به صرفه تری داشتند، بیشتر به فروش رفتند. سامسونگ همچنین میزان پایین تر از حد انتظار سهام هواوی را به خود اختصاص داد و بیشتر سهام این شرکت به تولیدکننده های چینی مثل شیائومی و اوپو تعلق گرفت. این شرکت تحقیقاتی انتظار عملکردی بهتر از سری گلکسی S20 در آینده دارد.

ناامیدی سامسونگ از فروش سری گلکسی S20

عملکرد فوق العاده شیائومی در سال گذشته

شیائومی، بزرگ ترین برنده سال گذشته در بازار اروپا بود. در سه ماهه پایانی سال میلادی 2021، این تولیدکننده چینی 85 درصد واحد گوشی هوشمند و در کل سال 90 درصد دستگاه به بازار فرستاد. بخش عمده ای از این موفقیت، مدیون تقاضای شدید محصولات شیائومی در اسپانیا و ایتالیا می باشد؛ کشورهایی که در سه ماه گذشته به ترتیب 28 و 17 درصد از محموله را به خود اختصاص دادند. موثرترین دلیل در رشد گوشی موبایل شیائومی را می توان بداقبالی هواوی دانست.

عملکرد فوق العاده شیائومی در سال گذشته

اینکه آیا شیائومی می تواند در سال میلادی جاری با همین سرعت قبلی به رشد خود ادامه دهد، به بازارهای برتر اروپا مانند انگلیس، فرانسه و آلمان بستگی دارد؛ کشورهایی که طبق ادعای شرکت تحقیقاتی، پرچمدار Mi11 نقش مهمی را ایفا خواهد کرد. اما صرف نظر از این، شیائومی همان کاری را انجام داد که سامسونگ آرزویش را داشت؛ این شرکت بیشتر سهم هواوی را از آن خود نمود و به عنوان سومین تولیدکننده بزرگ، موقعیت خود را در بازار تثبیت کرد.

ورود موفقیت آمیز اوپو به اروپا

اوپو در اواخر سال 2019 وارد اروپا شد و از بودجه های بزرگ بازاریابی و سقوط هواوی بهره کافی را برد. گوشی های هوشمند این تولیدکننده چینی در سال گذشته، 6.5 میلیون واحد گوشی را به بازار اروپا فرستاد که فقط 2.4 میلیون از آنها در سه ماهه آخر 2020 ارسال شدند. سهم بازار اوپو نسبت به سال گذشته دو برابر شده و محموله هایش افزایش 80 درصدی داشته اند. این تولیدکننده، به لطف همکاری با شرکت های مخابراتی پیشرو مانند Vodafone و Deutsche Telekom، از موقعیت خوبی برخوردار است.

ورود موفقیت آمیز اوپو به اروپا

تلاش سخت وان پلاس، رشد خارق العاده ریلمی و سقوط هواوی

وان پلاس با وجود عرضه میان رده Nord خود در تابستان و مدل های دیگر آن در سه ماهه آخر، در سال 2020 با رشد رو به رو شد. محموله های اروپایی این شرکت شامل 2.2 میلیون دستگاه بودند که رشد متوسط 5 درصدی داشتند. از طرف دیگر، داستان ریلمی کاملا متفاوت بود. سال گذشته این تولیدکننده با رشد خارق العاده بیش از 1000 درصد به دلیل عملکرد عالی در اسپانیا، ایتالیا و اروپای شرقی، عنوان سریع تری رشد در اروپا را در اختیار داشت. در نهایت، هواوی با اینکه در سال گذشته رسما چهارمین برند بزرگ اروپا محسوب می شد، اما محموله آن 43 درصد کاهش یافت و به 22.9 میلیون واحد رسید. در سه ماهه چهارم، حدود 62 درصد نسبت به سال 2019 سقوط بیشتری کرد و حتی از اوپو نیز عقب افتاد.

تلاش سخت وان پلاس، رشد خارق العاده ریلمی و سقوط هواوی

تلاش سخت وان پلاس، رشد خارق العاده ریلمی و سقوط هواوی

منبع: phonearena