شرکت گیگابایت به تازگی دو مادربرد جدید معرفی کرده که در آنها اسلات های M.2 و PCIe طراحی متفاوتی دارند. طراحی این اسلات ها به گونه ای است که اسمبل کردن کامپیوتر و نصب قطعات بر روی مادربرد سریع تر از قبل می شود. این ویژگی های جدید بر روی مادربردهای X670 گیگابایت نشان می دهد که این مادربردها برای پردازنده های نسل آینده ای ام دی رایزن 7000 با معماری Zen 4 طراحی شده اند.
گیگابایت اعلام کرده است که اسلات M.2 مادربردهای X670 این برند به صورت «فشاری» طراحی شده اند. در واقع شما ابتدا باید تا درایو را بر روی این اسلات قرار دهید و سپس با یک فشار آرام، درایو درون اسلات جای می گیرد. پس از آن برای خارج کردن درایو از اسلات، باید قفل های اطراف اسلات را در جهت عقربه های ساعت بچرخانید.
اما مکانیزم بدون ضامن اسلات های PCIe این مادربردها واقعاً جالب است! در کنار اسلات های DIMM این مادربردها شاهد قرارگیری یک دکمه فیزیکی هستیم که با فشار دادن آن کارت گرافیک از اسلات خارج می شود. به این ترتیب حتی اگر انگشت های چاقی داشته باشید یا شرایط داخلی کیس به گونه ای باشد که دسترسی به اسلات کارت گرافیک سخت باشد، می توانید به آسانی آن را از اسلات خود خارج کنید. همچنین دیگر با مشکلاتی مانند برخورد کردن دست با هیت سینک های مادربرد در هنگام خارج کردن کارت گرافیک از اسلات PCIe (که امر بسیار رایجی است) مواجه نمی شوید. تمام این مشکلات با خلاقیت گیگابایت حل شده و اکنون تنها با یک بار فشار دادن این دکمه، کارت های نصب شده در اسلات های PCIe از سیستم جدا می شوند.
این تغییرات می تواند مادربردهای ATX را وارد دوره جدیدی از زندگی شان کند! به عنوان مثال دیگر نیازی ندارید تا برای نصب یک حافظه اس اس دی M.2 زمان زیادی را برای باز کردن پیچ های اطراف اسلات آن صرف کنید. در واقع مادربردهای جدید گیگابایت این کار را برای شما سه برابر سریع تر می کنند و دیگر با باز و بسته کردن پیچ سروکار نخواهید داشت. همچنین دیگر نگران گم شدن پیچ های کوچک اسلات M.2 مادربرد نخواهید بود! از طرف دیگر، مکانیزم دکمه ای اسلات های PCIe مزایای بیشماری دارد و علاوه بر راحت تر کردن نصب قطعات، باعث راحت تر شدن کار شرکت های سازنده مادربرد هم می شود. اکنون شرکت ها می توانند اسلات های اصلی PCIe را در کنار یکدیگر و در کنار دیگر کامپوننت های دارای طول زیاد قرار دهند.
خوشبختانه گویا قرار است تا این نوع طراحی بدون در نظر گرفتن چیپست، به یک استاندارد برای تمامی مادربردهای برند گیگابایت تبدیل شود. مادربردهای جدید ایسوس و MSI نیز قرار است تا از طراحی اسلات M.2 مشابهی برخوردار باشند. به این ترتیب زمان زیادی طول نمی کشد که تمام تولید کنندگان مادربرد از این نوع طراحی برای اسلات های M.2 و PCIe خود استفاده کنند و اکثر مادربردهای موجود در بازار از این طراحی خلاقانه برخوردار باشند.
منبع: tomshardware