نیمه پایینی صورت شما نیز اکنون توسط دستگاه واقعیت مجازی HTC قابل آنالیز و تشخیص است! تکنولوژی واقعیت مجازی قادر است تا بدن، سر و حتی چشم های شما را ارزیابی کند. همچنین حالت سایر قسمت های صورت شما در مرحله بعدی، توسط این تکنولوژی قابل شناسایی است. این قابلیت اخیراً به موضوعی هیجان انگیز در میان فعالان در حوزه واقعیت مجازی (VR) تبدیل شده است. مارک زاکربرگ اخیراً در رابطه با علاقه خود به چشم ها و بررسی حالت صورت در واقعیت مجازی، به منظور ساختن آواتارهای واقعی تر اظهاراتی داشته است. شرکت Oculus نیز از چیپست های سازگار با این قابلیت در هدست Quest 2 استفاده کرده است. البته در حال حاضر این هدست و سایر محصولات Oculus از امکان تشخیص حالت چشم ها و بررسی صورت کاربر برخوردار نیستند. اما در بهار پیش رو (سال 2021)، قرار است یک دستگاه واقعیت مجازی برای کامپیوترهای رومیزی عرضه شود که توانایی بازسازی انیمیشنی چهره کاربر را داشته باشد.

دستگاه واقعیت مجازی HTC قابلیت آنالیز لب ها، زبان و چانه کاربر را دارد

این دستگاه واقعیت مجازی جدیدترین محصول شرکت HTC است و Vive Facial Tracker نام دارد. این دستگاه از دو دوربین و اشعه مادون قرمز برای تشخیص تحرکات صورت با نرخ 60 هرتز بهره می برد. مطابق با اعلام شرکت HTC، این دستگاه قادر به تشخیص 38 حرکت مختلف صورت، شامل حرکات لب ها، فک، دندان ها، زبان، چانه و گونه ها است و یک تصویر کاملاً دقیق از وضعیت نیمه پایینی صورت به شکل real-time در واقعیت مجازی ارائه می دهد.

دستگاه Vive Facial Tracker در ادامه هدست های واقعیت مجازی Vive Pro Eye برند HTC روانه بازار شده که به طور خاص بر روی وضعیت چشم ها متمرکز بودند. اکنون HTC قصد دارد بر روی وضعیت تمام صورت تمرکز کند و یک آواتار کاملاً واقعی از حالت چهره کاربر را ارائه دهد. لازم به ذکر است که دستگاه واقعیت مجازی جدید HTC با قیمت 130 دلار و در تاریخ 24 مارچ 2021 (4 فروردین 1400) به بازارهای جهانی عرضه خواهد شد.

دستگاه واقعیت مجازی HTC قابلیت آنالیز لب ها، زبان و چانه کاربر را دارد

همچنین شرکت HTC اعلام کرده که پس از عرضه Vive Tracker، آپدیت هایی برای آن ارائه خواهد داد که براساس آنها کاربران می توانند یک سری تجهیزات وایرلس را به دست ها و پاهای خود متصل کنند و به این ترتیب وضعیت حرکات تمام بدن توسط واقعیت مجازی شبیه سازی شود. دستگاه Vive Tracker 3.0 نسبت به مدل های قبلی این دستگاه ابعاد کوچکتری دارد و به آسانی بر روی سر کاربر قرار می گیرد. همچنین طول عمر باتری این دستگاه مطابق با ادعای شرکت HTC تا 7 ساعت خواهد بود که کاملاً مناسب به نظر می رسد. با وجود اینکه هنوز دستگاه Vive Facial Tracker مورد آزمایش کاربران و متخصصان به صورت عمومی قرار نگرفته، اما با توجه به کیفیت عملکرد Vive Pro Eye و مدل های پیشین Vive Tracker، می توان از هم اکنون از عملکرد دقیق این دستگاهِ HTC نیز اطمینان داشت. به هر حال این خبر برای علاقه مندان و فعالان حوزه واقعیت مجازی خبری هیجان انگیز است و نوید آینده روشنی را برای این تکنولوژی می دهد. همان طور که اشاره شد، تشخیص حالت چهره درسال های اخیر یک موضوع جذاب برای تولید کنندگان تجهیزات واقعیت مجازی بوده و اکنون HTC قدم های محکمی در این زمینه برداشته است! باید منتظر ماند و دید که دستگاه Vive Facial Tracker تا چه میزان در بازسازی چهره افراد براساس حالات لب ها و دهان آنها دقیق عمل خواهد کرد.

منبع: cnet