شرکت گیگابایت با طراحی و ساخت مادربردهای سری Z که از قابلیت ها و ویژگی های رده بالایی همچون امکان اورکلاک بالا و سیستم خنک کنندگی بهتر برخوردار هستند این امکان را به کاربران می دهد تا برای نصب پردازنده های نسل 12 و 13 اینتل اقدام کنند! از نمونه مادربردهای سری Z گیگابایت که با توجه به امکانات موجود جزو مادربردهای میان رده محسوب می شود می توان به مدل Z790 UD اشاره کرد. پشتیبانی از رم های DDR5، سوکت LGA 1700، کارت صدا و کارت شبکه قدرتمند از نمونه ویژگی های مهم و مثبت این مدل از مادربرد شرکت گیگابایت محسوب می شود! در ضمن با توجه به بهره مندی از قابلیت EZ-Latch برای اسلات PCIe X16 اشاره کرد که این امکان به کاربر داده می شود تا جهت نصب کارت گرافیک نیازی به استفاده از پیچ گوشتی نداشته باشد! مهندسان شرکت گیگابایت به منظور تغییر میزان دمای پردازنده و مصرف برق بر اساس نیاز کاربر از فناوری PerfDrive استفاده کرده اند که باعث می شود تا مصرف برق و انرژی صرفه جویی زیادی داشته باشد! جهت برقراری ارتباط نیز از پورت ها و هدرهای متعددی استفاده شده است! در ادامه مطلب به بررسی بیشتر و تخصصی تر مادربرد Z790 UD گیگابایت خواهیم پرداخت، پس لطفا تا انتهای مطلب با ما همراه باشید!

مشخصات فنی مادربرد گیگابایت Z790 UD

مجهز به فناوری PrefDrive و سیستم برق رسانی بی نظیر!

فناوری PrefDrive را می توان یکی دیگر ویژگی های مثبتی محسوب کرد که شرکت گیگابایت در طراحی و ساخت مادربرد Z790 UD استفاده کرده است! این فناوری وظیفه ادغام تنظیمات بایوس با یکدیگر را بر عهده داشته تا به کاربر این امکان را بدهد که قادر به برقراری تعادل بین سطوح مختلف عملکرد، مصرف انرژی و دما (بر اساس نیاز خود) هنگام استفاده از پردازنده های نسل سیزدهم Intel Core باشد! گیگابایت جهت تامین جریان برق مادربرد جهت اورکلاک و یا استفاده های معمولی از ماژول VRM (ماژول تنظیم ولتاژ) در این مدل مادربرد استفاده کرده و از مدار تغذیه 16+1+1 فازی 60 آمپری بهره می برد! در ضمن مهندسان گیگابایت به منظور بهبود بخشیدن به جریان هوا و خنک نگه داشتن VRM ها و ماسفت ها نیز از یک هیت سینک بزرگ (4 برابر بزرگ تر از هست سینک های قدیمی) استفاده شده است! این ویژگی باعث می شود تا علاوه بر پوشش کامل، حرارت با کارایی بیشتر از ماسفت ها دور شود! هیت سینک مخصوص استفاده شده در ماسفت از نوع TMOS بوده که جهت افزایش جریان هوا اضافه شده است. هیت سینک TMOS به دلیل طراحی به صورت کاملا یک تکه و برخورداری از شیارها و کانال های متعدد می تواند موجب افزایش جریان هوا شود. کانکتورهای برق رسانی استفاده شده در مادربرد Z790 UD نیز شامل 1 عدد کانکتور اصلی 24 پین از نوع ATX و دو عدد کانکتور چهار پین 12 ولت از نوع ATX می شود. از دیگر ویژگی های استفاده شده در این مدل مادربرد می توان به برخورداری از کارت شبکه قدرتمند اشاره کرد. کارت شبکه استفاده شده در این مدل مادربرد از نوع 2.5GbE LAN ساخت شرکت Realtek می باشد. این مادربرد عملکردی پایدار و ایمن در قالب شبکه های پر سرعت از خود نشان می دهد و امکان انجام بازی های گروهی با کیفیتی عالی را در اختیار شما قرار خواهد داد. این مادربرد دارای پیکربندی حافظه 2 کاناله است و از فناوری XMP نیز پشتیبانی می کند. این فناوری به شما این امکان را می دهد تا بتوانید فرکانس کاری حافظه را متناسب با نیاز و توانایی سیستم تنظیم کنید.

مشخصات فنی مادربرد گیگابایت Z790 UD

با توجه به اینکه مادربرد Z790 UD در ابعاد 305x244 میلی متر و فرم فاکتور ATX عرضه شده، مشکلی برای نصب آن بر روی انواع کیس نخواهید داشت. شرکت GIGABYTE در این مادربرد از چیپست Z790 اینتل بهره برده که دارای یک سوکت پردازنده از نوع LGA1700 است. شما می توانید از پردازنده های نسل 12 و 13 (سری های Celeron، Pentium Gold و Core) شرکت Intel بر روی این مادربرد استفاده کرده تا تبدیل به مناسب ترین و بهترین مدل برای استفاده کاربری های حرفه ای شود! مادربرد Z790 UD دارای کارت صدا Realtek Audio CODEC است که قادر است صدایی شفاف، قدرتمند به همراه صدای فراگیر 2، 4، 5.1 و 7.1 کاناله را به ارمغان می آورد. شما می توانید این مادربرد کامپیوتر را از طریق 3 عدد جک موجود بر روی بدنه آن به انواع هدست و اسپیکرهای قدرتمند متصل کنید. لازم به ذکر است که GIGABYTE از چهار حافظه رم DDR5 با ظرفیت حداکثر 192 گیگابایت بر روی این مدل مادربرد استفاده کرده تا از قابلیت اجرای هر نوع نرم افزاری بهره مند شوید! با توجه به بهره مندی از ویژگی یاد شده این امکان را خواهید داشت تا قادر باشید از حافظه های رم که دارای فرکانس هایی تا 7600 مگاهرتز (به صورت اورکلاک) و 4800 مگاهرتز بدون اورکلاک هستند بر روی این مادربرد استفاده کنید. از دیگر مشخصات این مدل مادربرد باید به مجهز بودن آن به سه عدد اسلات PCI Express x16، سه عدد کانکتور M.2 و شش کانکتور ساتا 3.0 (برای نصب هارددیسک و درایو نوری) اشاره کرد.

پل های ارتباطی و سیستم دفع حرارت!

GIGABYTE جهت ارتباط و متصل شدن انواع مانیتور، ماوس، کیبورد و ... از پورت ها و هدرهای متنوعی در ساخت مادربرد Z790 UD استفاده کرده است. پورت ها و کانکتورهای تعبیه شده در قسمت پشتی این مدل از مادربرد شامل یک عدد پورت USB Type-C، یک عدد پورت USB 3.2 Gen 2 Type-A، چهار عدد پورت USB 3.2 Gen 1، چهار عدد پورت USB 2.0/1.1، یک عدد پورت HDMI 2.0، یک عدد پورت DisplayPort و یک عدد پورت RJ-45 می شود! کانکتورها و هدرهای زیادی نیز در داخل مادربرد Z790 UD گیگابایت تعبیه شده که شامل دو عدد کانکتور Thunderbolt، یک عدد هدر CPU fan، یک عدد هدر Water Cooling CPU Fan، سه عدد هدر System Fan، یک عدد هدر System Fan/Water Cooling Pump، دو عدد هدر Addressable LED Strip، دو عدد هدر RGB LED Strip، یک عدد هدر Front Panel، یک عدد هدر Front Panel Audio، یک عدد هدر خروجی S/PDIF، یک عدد هدر USB Type-C (Support USB 3.2 Gen 2)، یک عدد هدر USB 3.2 Gen 1، دو عدد هدر USB 2.0/1.1 و یک عدد هدر Trusted Platform Module (For the GC-TPM2.0 SPI/GC-TPM2.0 SPI 2.0 module only) می شود.

مشخصات فنی مادربرد گیگابایت Z790 UD

شرکت گیگابایت در طراحی و ساخت مادربرد Z790 UD جهت ایجاد تعادل بین عملکرد بهینه سیستم های گیمینگ و قابلیت های کولینگ از Smart Fan 6 بهره برده است! Smart Fan 6 این امکان را به کاربر می دهد تا قادر باشد دمای مناطق مختلف برد اصلی را در اختیار داشته باشد! فراهم کردن امکان استفاده به صورت منعطف سیستم های خنک سازی مایع و فن های خنک کننده هوایی که به لطف بهره مندی از کانکتورهای Hybrid میسر شده نیز از دیگر ویژگی های Smart Fan 6 محسوب می شود. لازم به ذکر است که شرکت گیگابایت به منظور کنترل این قابلیت از نرم افزار اختصاصی Smart Fan 6 استفاده کرده تا کاربر تنظیمات مربوط به فن های خنک کننده را بر حسب نیاز خود بهینه سازی کند. از دیگر امکانات مثبتی که در ساخت این مدل مادربرد استفاده شده نیز می توان به فناوری Fan Stop اشاره کرد. مادربرد Z790 UD با توجه به برخورداری از این فناوری این امکان را به کاربر می دهد تا با در اختیار گرفتن عملکرد تمامی فن های اتصال داده شده اقدام به بهینه سازی تمامی قابلیت های بخش کولینگ کند! این ویژگی باعث می شود تا علاوه بر جلوگیری از میزان تولید نویز از هدر رفت انرژی نیز جلوگیری شود. مهندسان وطراحان شرکت گیگابایت از ویژگی های منحصر به فردی نیز در ساخت این مدل مادربرد استفاده کرده اند که شامل قابلیت Q-Flash Plus و بایوس می شود.

Q-Flash Plus: این قابلیت کاربر را قادر می سازد تا بدون نصب CPU و به راحت ترین شکل ممکن اقدام به آپدیت کارت گرافیک و حافظه رم کند.

بایوس: شرکت گیگابایت از این قابلیت جهت زیر نظر داشتن اطلاعات سخت افزاری فن های موجود، فرکانس پردازنده، فضای ذخیره سازی، رابط M.2، رم و وضعیت درگاه های SATA و PCI Express بهره برده است.

منبع: gigabyte