پرینترهای سه بعدی با پیشرفت چشمگیر خود این بار وارد صنعت خودروسازی و قطعه سازی شده تا تحولات این عرصه را با حضور خود آغاز کنند.

چاپگر سه بعدی در صنعت خودروسازی و قطعه سازی

حضور چاپگر سه بعدی در صنعت خودرو سازی و قطعه سازی

اولین شرکتی که از تکنولوژی چاپ سه بعدی برای تولید خودرو استفاده کرد شرکت لوکال موتور است که خودروی برقی خود را تحت عنوان starti در نمایشگاه بین المللی فناوری در شیکاگو imts رونمایی کرده و به نمایش گذاشت. شرکت لوکال موتور در سال 2007 تاسیس شده است و برای تولید خودروهای خود از موتورهای open source یا موتورهای فروش آزاد استفاده می کند به همین خاطر بنا بر سلیقه و سفارش مشتریان تولید دارند و  تعداد خودروهای تولیدی آن ها در حال حاضر کم می باشد.

حضور چاپگر سه بعدی در صنعت خودرو سازی و قطعه سازی

به نقل از سایت opgear خودروی تولید شرکت لوکال موتور بدنه ی خودرو starti را با استفاده از چاپگر سه بعدی بزرگ چاپ کرده و سپس  قطعات داخلی و موتور آن را بر روی بدنه مونتاژ می کنند. پرینتر سه بعدی به کار رفته در این شرکت به صورت رباتیک عمل می کند و مواد اولیه آن برای چاپ و قالب گیری اشیا از مواد فیبر کربن می باشد. به همین خاطر تمامی قطعات این خودرو از جمله صندلی ها، ستون ها، فرمان و سایر موارد این چنینی به صورت یک پارچه به وسیله چاپگر رباتیک و مواد فیبر کربن چاپ شده اند.

حضور چاپگر سه بعدی در صنعت خودرو سازی و قطعه سازی

از جمله مزایای مهم تولید خودرو با استفاده از این روش می توان به مقرون به صرفه بودن تولید و کاهش هزینه ها اشاره کرد به این دلیل که شرکت لوکال با چاپ سه بعدی تعداد قطعات بدنه ی این دستگاه را از 2000 قطعه به 40 قطعه کاهش داده اند و از این طریق صرفه جویی به سزایی را انجام داده اند.

با استفاده از این روش شرکت لوکال موتور می تواند در هر مکانی یک کارخانه ی تولیدی کوچک داشته باشد و دقیقا متناسب با سفارش مشتری به تولید بپردازد و این مورد برای آنها در مقایسه با داشتن یک کارخانه ی بزرگ در دیترویت یا ژاپن سودآوری بیشتری دارد.

حضور چاپگر سه بعدی در صنعت خودرو سازی و قطعه سازی