در بخش قبل پدیده burn in را معرفی کردیم و نکاتی را در مورد سوختگی نمایشگر و چگونگی رخ دادن آن مرور کردیم. در اینجا ضمن عنوان کردن نکات بیشتر، قصد داریم راه های پیشگیری از آن را نیز بیان کنیم.
سوختگی نمایشگر یا burn in چیست و چگونه رخ می دهد؟
برای بیان اینکه سوختگی نمایشگر یا burn in چیست و چگونه رخ می دهد خوب است بدانید چنانچه شما هم در مدت زمان های بسیار طولانی صفحه نمایش گوشی خود را روشن بگذارید ممکن است شاهد نقص Screen burn باشید. البته این نقص در تلفن های هوشمند به شکل الگوهای ثابت تصویری نمایان می شود. مثلا در دکمه های پایین صفحه و یا نوار نوتیفیکیشن بالای صفحه که همیشه ثابت هستند، ممکن است سوختگی رخ دهد. در حال حاضر تولید کنندگان سعی دارند تا با تغییرات هوشمندانه در محصولات خود مانع از بروز این مشکل شوند. سامسونگ برای پیشگیری از burn in از شیوه PenTile برای چینش ساب پیسکل ها استفاده کرده است. در این چینش، ساب پیکسل ها طوری قرار می گیرند که شدت جریان ورودی به نمایشگر کاهش پیدا کند. بنابراین عمر آن بیشتر شده و تغییر رنگ آن نیز در مدت زمان طولانی تری اتفاق می افتد.
همچنین در سیستم عامل های Android Wear با فعال کردن گزینه burn protection به صورت دوره ای محتوای موجود در مانیتور چند پیکسل جا به جا می شود و به این ترتیب هر پیکسل در زمان طولانی یک رنگ ثابت را نشان نمی دهد. تکنیک های دیگری هم وجود دارند که به شما کمک می کنند از سوختگی نمایشگر خصوصا در تلفن همراه خود جلوگیری نمایید:
1- سعی کنید نور صفحه نمایش را همیشه در پایین ترین حالت نگه دارید.
2- زمان خاموش شدن خودکار نمایشگر را کاهش دهید.
3- در صورت امکان با استفاده از Immersive Mode نوار نوتیفیکیشن ها را مخفی کنید.
4- تصاویر با رنگ تیره تر را به عنوان والپیپر انتخاب کنید و مرتب آن را تغییر دهید.
البته این را هم بدانید که پنل های جدید OLED نسبت به مدل های قدیمی تر طول عمر بیشتری دارند و به ندرت دچار burn in می شوند و این روزها سوختگی نمایشگر پس از سال ها استفاده رخ خواهد داد.
برای خرید مانیتور با رزولوشن بالا با ایده برتر تماس بگیرید: 73027-021