اسکنر خوب و حرفه ای باید ویژگی های لازم برای ارائه تصویری با شفافیت و وضوح بالا را داشته باشد. عوامل زیادی بر کیفیت نهایی دستگاه اثرگذار می باشند.
بخش های اصلی یک اسکنر
اسکنرها در چهار نوع موجود می باشند. اسکنرهای رومیزی یا Flatbed ، اسکنرهای Sheet- fed ، اسکنرهای Handheld ، اسکنرهای Drum از انواع اسکنرها می باشند.
قسمت های اصلی یک اسکنر معمولی شامل CCD آینه ، اسکن ، عدسی ، درپوش ، موتور ، پورت ها ، مدارهای کنترلی ، کمربند ، صفحه شیشه ای و ... می باشند. CCD از مهمترین قسمت های اسکنر است و حکم چشم را برای اسکنر دارد و تصاویر را ثبت می کند. فیلترها و عدسی ها در اسکنرهای گوناگون ، با یکدیگر فرق دارند. در بعضی از مدل های اسکنر تصویر به سه فیلتر رنگی طبقه بندی شده و به کمک CCD ثبت می گردد. پس از آن فیلترها به کمک برنامه های مخصوص جمع آوری شده و تصویری متشکل از تمامی رنگ ها را ارائه می دهند.
وضوح و عمق تصویر اسکنر خوب وحرفه ای چگونه باید باشد ؟
نکته مهمی که در خرید اسکنر باید درنظر داشته باشید ، وضوح و عمق تصویر اسکنر می باشد. بیشتر اسکنرها از رزولوشن 300 DPI برخوردار می باشند. این میزان ، کمترین استاندارد برای یک اسکنر مناسب می باشد.
دقت موتور در حین حرکت بر کیفیت نهایی اسکنر اثر می گذارد. میزان شفافیت و و وضوح تصویر با توجه به کیفیت لنز و کیفیت منبع روشنایی اسکنر مشخص می شود. اسکنرهایی که دارای لامپ زنون می باشند ، نسبت به اسکنرهای فلور سنتی از کیفیت و وضوح بالاتری برخوردار می باشند.
عمق تصویر به کمک نرم افزار اضافه می شود. ویژگی دیگری که یک اسکنر مناسب باید دارا باشد ، عمق بیت یا Bit depth مناسب است. این عدد میزان رنگ های قابل شناسایی برای اسکنر را تعیین می کند. کمترین مقدار این عدد برای تشخیص تمام رنگ ها 24 بیت می باشد. چنانچه قصد خرید اسکنری با کیفیت تصویری بالاتری را دارید ، عمق بیت را بالاتر انتخاب کنید.
خرید اسکنر خوب و حرفه ای
خرید اسکنر به فاکتورهای زیادی مانند سایز اسناد ، نوع اسناد ، حجم کار با دستگاه ، و ... بستگی دارد. در واقع این فاکتورها مواردی می باشند که در خرید اسکنر باید درنظر داشت. قیمت اسکنر از موارد مهمی می باشد که دغدغه اصلی خریداران به حساب می آید. باید توجه کنید که قابلیت هایی که این اسکنر دارد به کار شما می آید یا خیر. ممکن است شما هزینه بالایی را برای خرید یک اسکنر بپردازید در حالیکه قابلیت های آن اصلاً مورد نیاز شما نباشد.
برای انتخاب یک اسکنر خوب و حرفه ای ، برندهای زیادی مانند اسکنر کداک را می توانید انتخاب کنید. با توجه به توضیحات گفته شده ، برای خرید اسکنر موارد زیر را درنظر داشته باشید.
چه چیزی را بیشتر اسکن می کنید
اینکه چه نوع اسنادی را بیشتر اسکن می کنید ، در انتخاب اسکنر مناسب شما کمک می کند. برای اسکن کتاب ، صفحات مجلات ، تمبر ، کارت ویزیت ، نگاتیو عکس و ... اسکنرهای متفاوتی وجود دارند. اگر شما فقط یک نوع سند را همیشه اسکن می کنید ، بهتر است اسکنری که مخصوص آن سند هست را خریداری کنید.
سایز اسناد یا تصاویر را هنگام خرید یک اسکنر خوب و حرفه ای درنظر داشته باشید. اگر تصاویری در سایز A3 را اسکن می کنید ، نباید اسکنری با حداکثر سایز A4 را خریداری نمایید. قابلیت اسکن دو رو ، از دیگر موارد مهمی می باشد که باید مدنظر داشته باشید.
چه نوع اسکنری بخرید
اگر فضای قرارگیری اسکنر روی میز می باشد ، اسکنرهای رومیزی را انتخاب کنید. توجه داشته باشید که اسکنرهای رومیزی برای اسکن کردن تصاویر ، اسناد و تمبرهای آسیب دیده مناسب نیستند و بیشتر به آنها آسیب می زنند. اسکنرهای Sheet feeder برای اسکن این اسناد مناسب هستند. اسکنرهای رومیزی سرعت بالایی ندارند. بنابراین اگر در خرید اسکنر ، سرعت اسکن برای شما حائز اهمیت است ، اسکنرهای رومیزی را انتخاب نکنید. اسکنرهای sheet feeder برای اسکن با سرعت بالا مناسب می باشند و تمامی صفحات را به یکباره اسکن می کنند. از دیگر قابلیت های یک اسکنر خوب و حرفه ای ، امکان اسکن دو روی کاغذ می باشد که قابلیت اسکن Duplex گفته می شود.