اتصال بارکدخوان به کامپیوتر با توجه به نوع دستگاه بارکدخوان ، به شیوه متفاوتی انجام می شود. در ادامه به بررسی این موضوع می پردازیم.
دستگاه بارکدخوان از تجهیزات موردنیاز برای اکثر فروشگاه ها و انبارها می باشد. این دستگاه وظیفه ی خواندن بارکدهای مختلف و پردازش آنها را بر عهده دارد. بارکدخوان باید به کامپیوتر یا HMI وصل باشد تا اطلاعات بارکد روی کالاها را به سیستم ارسال کند. نحوه اتصال این دستگاه ها به رایانه با توجه به نوع آنها ، متفاوت می باشد.
روش های اتصال بارکدخوان به کامپیوتر
نحوه اتصال دستگاه به رایانه به دو صورت است.
اتصال بارکدخوان از طریق سیم به کامپیوتر
تمامی اسکنرها را می توان از طریق سیم های مخصوص آن ، به رایانه وصل نمود. بدین منظور باید سیم برق دستگاه را به بارکدخوان وصل کرده و سر دیگر را به درگاه USB سیستم وصل نمایید. اکنون برنامه مخصوص بارکد خوان را بر روی رایانه نصب کنید. بعد از نصب ، بارکدخوان به طور اتوماتیک توسط سیستم شناسایی می شود.
اتصال بارکدخوان بی سیم ( وایرلس )
اکثر بارکدخوان های امروزی دارای قابلیت وایرلس می باشند. بارکدخوان های بی سیم از دو بخش تفنگی و پایه تشکیل شده اند. بخش پایه به سیستم وصل شده و بخش تفنگی با کمک قابلیت بیسیم به پایه وصل می شود. پس می توان بارکدخوان را بدون دردسر جا به جا نمود. نحوه راه اندازی و اتصال بارکدخوان به کامپیوتر ( مدل qm2131 ) به صورت زیر است.
در گام نخست درپوش پلاستیکی زیر پایه دستگاه را جدا نمایید. اکنون سیم برق و پورت های مخصوص را به بارکدخوان وصل نمایید. سپس درپوش پلاستیکی را در جای خود قرار دهید. حال آداپتور برق را به پریز وصل نمایید. دستگاه را به رایانه وصل کنید. اکنون بایستی تنظیمات پایه و تفنگی را انجام دهید. این عمل به منظور ارسال اطلاعات با استفاده از قابلیت وایرلس می باشد.
بدین منظور دفترچه دستگاه را باز نموده و به ریست کردن بارکد تنظیمات آن اقدام نمایید. بعد از اسکن بارکد مربوطه ، بخش تفنگی را در پایه قرار داده تا تنظیمات انجام شده بر روی آن صورت بگیرد.
عملکرد بارکدخوان چگونه است ؟
پس از ارائه توضیحات مختصری درباره نحوه اتصال بارکدخوان به کامپیوتر ، به بررسی نحوه عملکرد آن می پردازیم. بارکدخوان سه قسمت اصلی شامل حس گر ، سیستم روشنایی و مبدل های رمزگشا دارد. هنگامی که نور سنسور دستگاه به بارکد تابیده می شود ، حس گری که داخل دستگاه وجود دارد نور منعکس شده را جذب می کند.
در مرحله ی بعد ، این نور منعکس شده به سیگنال های آنالوگ تبدیل می گردد. سیگنال های آنالوگ برای رمزگشای بارکدخوان قابل خواندن است. رمزگشا ، سیگنال های آنالوگ را به نوشتار اسکی تبدیل می کند. به این نکته اشاره کنیم که کد اسکی ، نوعی کد قابل فهم برای رایانه است که شامل اعداد و حروف می باشد. این نوشتار تبدیل به فرمتی می گردد و توسط کابل USB به حافظه رم ارسال می شود. در نهایت ، قیمت محصول روی صفحه نمایش کامپیوتر نشان داده می شود.
رایج ترین مدل های بارکدخوان کدامند و چه ویژگی هایی دارند ؟
بارکدخوان ها در 4 نوع موجود می باشند که نحوه اتصال بارکدخوان به کامپیوتر در هر 4 مدل تقریباً یکسان است و تفاوت کوچکی دارند.
بارکدخوان قلمی : این بارکدخوان شبیه یک قلم است و نوک آن مرکز تابش نور است. برای اسکن بارکد ، باید نوک آن را با حرکتی آرام مقابل بارکد بکشید. این بارکدخوان ها قیمت مناسبی دارند.
بارکدخوان لیزری : یکی از پرفروش ترین بارکدخوان ها می باشد. این بارکدخوان ها در دو نوع دستی و نصبی وجود دارند. کار با این بارکدخوان آسان است و از لیزر برای اسکن بارکد استفاده می کند.
بارکدخوان CCD : در این نوع بارکدخوان ، تعداد بی شماری حسگر نوری در یک ردیف موجود می باشند. این نوع بارکدخوان ها وابسته به منبع نور داخلی نیستند. بهتر است برای اتصال بارکدخوان به کامپیوتر با توجه به توضیحاتی که برای هر نوع بارکدخوان در دفترچه آن بیان شده است ، اقدام نمایید.
بارکدخوان مبتنی بر دوربین : این نوع بارکدخوان ها از یک دوربین بسیار ریز برای اسکن بارکدها استفاده می نمایند. تکنولوژی این اسکنرها ، مشابه بارکدخوان های CCD است. اما این بارکدخوان ها این توانایی را دارند که از بارکد یک عکس ایجاد کنند.