امروزه پاوربانک ها یکی از تجهیزات الکترونیکی محبوب هستند که در انواع شکل ها و اندازه ها عرضه می گردند و در طیف متنوعی از قیمت ها موجودند. علاوه بر این، فناوری باتری هرکدام از آنها نیز متفاوت است. به همین جهت، هنگام خرید پاور بانک ملاحظات زیادی وجود دارد که باید در نظر بگیرید.

ظرفیت پاور بانک

یکی از مهم ترین نکاتی که باید هنگام خرید یا انتخاب یک پاوربانک در نظر داشته باشید، ظرفیت مورد نیازتان است. همان طور که می دانید، تبلت ها نسبت به تلفن های هوشمند همراه مصرف بیشتری دارند؛ بنابراین به دستگاهی که باید شارژ شود توجه کنید. همچنین بین انواع گوشی موبایل نیز، بعضی ها نسبت به سایرین به شارژ بیشتری می خواهند. برای اطلاعات بیشتر، نگاهی به مشخصات دستگاه خود بیندازید. معمولا در قسمت زیرین باتری ها، ظرفیت آنها ذکر می گردد.
ظرفیت شارژ باتری با واحد میلی آمپر ساعت (mAh) اندازه گیری می شود. ظرفیت تلفن های قدیمی احتمالا کمتر از هزار میلی آمپر ساعت است؛ اما ظرفیت تلفن های مدرن می تواند تا 3 هزار میلی آمپر باشد. تبلت ها دارای باتری های بزرگتری هستند و به همین دلیل، ظرفیت شارژ بالاتری نیز دارند. چنانچه می خواهید یک تبلت را شارژ کنید، به یک پاور بانک بزرگتر احتیاج خواهید داشت.
برای تامین شارژ باتری به صورت کامل، بهتر است که ظرفیت پاور بانکتان کمی بیشتر از دستگاه باشد. علاوه بر این، پاوربانکی را انتخاب کنید که قبل از نیاز به شارژ مجدد، بتواند حداقل دو بار دستگاه شما را کاملا شارژ کند. قابلیت شارژ یک پاور بانک 10 هزار میلی آمپری سه بار و یک مدل 20 هزار میلی آمپری، بیش از شش بار است.

ظرفیت پاور بانک]

شدت جریان

شدت جریان خروجی شارژر همراه یکی از عواملی است که بر روی سرعت شارژ دستگاه تاثیر می گذارد. هر چقدر حداکثر شدت جریان آنها کمتر باشد، مدت بیشتری طول می کشد تا دستگاه شارژ شود.
بسیاری از پاوربانک های بزرگ دارای چندین خروجی هستند که از هر کدام از آنها، می توان شدت جریان خروجی متفاوتی دریافت نمود. با این حال در چنین شرایطی، حداکثر شدت جریان پایین خواهد آمد.
تلفن های همراه به شدت جریان حدود 1 آمپر و تبلت ها به 2.5 آمپر نیاز دارند.

مدت زمان شارژ

بیشتر پاور بانک ها می توانند در حدود 90 دقیقه یک دستگاه استاندارد 3 هزار میلی آمپری مثل تلفن همراه را شارژ کنند. اما شارژ کردن برخی از نمونه های موجود در بازار، ساعت ها طول می کشد. به همین دلیل قبل از اقدام به خرید پاور بانک، به قابلیت شارژ سریع آن نیز توجه کنید.
برای شارژ سریع یک دستگاه به سه عامل نیاز خواهید داشت؛ پاوربانک مناسب، کابل سازگار و دستگاهی که شارژ سریع را می پذیرد. برای اطمینان از این مورد، مشخصات تلفن همراه یا تبلت خود را بررسی نمایید. اگر دستگاه شما مدلی قدیمی دارد، احتمالا از این قابلیت پشتیبانی نخواهد کرد.

مدت زمان شارژ

ابعاد پاوربانک

اندازه و وزن هنگام انتخاب یک پاور بانک از اهمیت زیادی برخوردار است؛ مخصوصا اگر هنگام سفر قصد استفاده از آن را دارید. هر چه ظرفیت پاور بانک بیشتر باشد، بزرگتر و سنگین تر خواهد بود.

فناوری شارژ باتری

به طور عمده در پاور بانک ها از دو فناوری شارژ باتری استفاده می گردد: یون لیتیم و پلیمر لیتیم. اگر چه این دو فناوری از بسیاری جهات شبیه به هم هستند، اما چند تفاوت جزئی بین آنها وجود دارد.
باتری ها با گذشت زمان از خود مقاومت نشان داده و سخت تر شارژ می شوند. به چنین حالتی اثر حافظه می گویند. یون لیتیم علاوه بر قدرت بالاتر و هزینه کمتر، روی باتری ها چنین اثری نمی گذارد.
پلیمر لیتیم در اندازه ها و شکل های مختلفی ساخته می شود و نسبت به یون دوام بیشتری دارد. همچنین سبک بوده و کمتر در معرض نشت الکترولیت هستند.
در مشخصات برخی از پاور بانک ها، فناوری شارژ باتری آنها مشخص می گردد.

فناوری شارژ باتری

تعداد درگاه های خروجی

اولین پاوربانک یا شارژر همراه فقط یک درگاه داشتند. با گذشت زمان، به دلیل افزایش نیاز به این دستگاه ها، درگاه های بیشتری را برای پاوربانک های بزرگتر تعبیه نمودند؛ به این ترتیب، امکان شارژ چندین دستگاه به صورت همزمان برای کاربران فراهم می آید.
به یاد داشته باشید که اگر چند دستگاه را همزمان به شارژر همراه متصل نمایید، حداکثر شدت جریان بین درگاه ها تقسیم شده و باعث کندتر شدن سرعت شارژ آنها می گردد.

اتصالات

اکثر پاور بانک ها حداقل یکی از این درگاه های خروجی را دارند:
USB-A: استاندارد جهانی خروجی پاوربانک ها یک درگاه USB نوع A مستطیل شکل است که برای شارژ کردن گوشی موبایل و تبلت استفاده می شود. می توانید این درگاه را بر روی همه کامپیوترها، هارد دیسک ها و تلویزیون ها مشاهده نمایید.
Micro/ Mini USB: برخی از پاوربانک ها مجهز به درگاه USB دیگری برای برقراری ارتباط با شارژرهای USB و انواع فلش مموری می باشند. به طور معمول این درگاه ها یک micro USB و گاهی اوقات یک mini USB هستند؛ یعنی نوع مینیاتوری USB که معمولا در تلفن های همراه هوشمند و سایر دستگاه های قابل حمل استفاده می شوند.
USB-C: این درگاه نسخه جدید و جمع جور USB نوع A می باشد که به دلیل اندازه کوچک و کاربردی بودن، محبوبیت ویژه ای بین تولید کنندگان تلفن های هوشمند و لپ تاپ ها پیدا کرده است.
Wireless/ بی سیم: تعداد کمی از مدل ها امکانی می دهند تا شما با قرار دادن تلفن همراهتان بر روی پاوربانک، آن را به صورت بی سیم شارژ کنید. اگر قصد استفاده از شارژ بی سیم را دارید، تلفن همراه شما نیز باید از این فناوری پشتیبانی نماید.

تعداد درگاه های خروجی

تکنولوژی های محافظتی

اطمینان حاصل نمایید که پاور بانک انتخابی شما از تمام تکنولوژی های محافظتی مورد نیاز برخوردار بوده و اصول ایمنی در ساخت آن به درستی رعایت شده باشند؛ به عنوان مثال یک پاوربانک باید در برابر ولتاژ بالاتر از حد استاندارد، شارژ بیش از حد، شدت جریان بیش از اندازه، گرما و اتصال های کوتاه ایمن باشد.
البته بعید است که این ملاحظات اساسی بر روی دستگاهی اعمال نگشته باشند.

نشانگر LED

بسیاری از پاوربانک ها به نشانگرهای LED مجهز شده اند که شرایط باتری دستگاه را مشخص می کنند. (از جمله فرآیند شارژ شدن پاور بانک، میزان شارژ باقی مانده و یا پایان شارژ)
جدیدترین مدل های پاوربانک ها صفحه نمایش کوچکی دارند که این اطلاعات را در اختیار کاربر می گذارد.

تکنولوژی های محافظتی

چراغ قوه

برخی از پاوربانک ها به یک چراغ قوه مجهز هستند. با این که آنها کاربرد متفاوتی دارند، اما در شرایط خاص این ویژگی ممکن است کاربرد داشته باشد.

خرید پاور بانک با کیفیت و مناسب

اگر از تلفن همراه تا تبلت خود زیاد استفاده می نمایید و اکثر اوقات شارژ آنها را به سرعت به اتمام می رسانید، استفاده از یک پاور بانک حرفه ای برای شما بسیار مفید واقع خواهد شد. همیشه یک پریز برق پیدا نمی شود که بتوانید دستگاهتان را شارژ کنید؛ بنابراین داشتن یک پاور بانک قابل حمل راه حلی ایده آل است.
شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد قیمت پاوربانک و مشاوره قبل از خرید، با کارشناسان و متخصصان بخش فروش مجموعه ایده برتر پارسیان تماس حاصل فرمایید.