انتشار اولین گوشی هوشمند هواوی با سیستم عامل HarmonyOS

هواوی به تازگی از اولین گوشی هوشمندی رونمایی کرده است که به جای اندروید از جایگزین اختصاصی خود تحت عنوان سیستم عامل HarmonyOS بهره می برد (Mate X2 تاشو). با این حال خبرها حاکی از این هستند که این تولیدکننده چینی هنوز هم سیستم عامل اندروید را ترجیح می دهد. از زمانی که در سال میلادی 2019 دولت آمریکا تحریم های سختی را به هواوی تحمیل کرد، این شرکت بدون داشتن مجوز نمی تواند از تولیدکنندگان ایالات متحده سخت افزار، نرم افزار و مواد اولیه تهیه کند؛ خدمات گوگل هم جزو مواردی هستند که هواوی به آنها دسترسی ندارد.

هواوی در انتظار کسب مجوز برای استفاده از سرویس های گوگل

تام پوردی، مدیر ارشد امنیتی هواوی در ایالات متحده، می گوید که این شرکت قصد دارد تا مجوز خدمات موبایل گوگل (Google Mobile Services) نسخه اندروید را دریافت نماید؛ این مجوز اجازه لازم برای استفاده از فروشگاه Google Play Store و سایر برنامه ها از جمله YouTube، Search، Gmail، Google Chrome و Google Maps را صادر می کند. در حالیکه برنامه های اصلی گوگل در چین ممنوع شده اند، اما استفاده از آنها در دستگاه های بین المللی این شرکت مجاز بود. پوردی می گوید: «این یک مبارزه دشوار برای هواوی بوده است؛ اما ما رویکردی طولانی مدت را دنبال می کنیم و این کمک می کند تا بتوانیم مهم ترین محصولات و اجزای سازنده مورد نیازمان را برای تولید اولویت بندی کنیم.» سال گذشته، وزارت بازرگانی ایالات متحده با تغییر در برخی از قوانین، تامین تراشه های هواوی توسط تولیدکنندگان آمریکایی را نیز ممنوع کرد؛ چنین قانونی باعث شد که اوضاع برای این شرکت از گذشته نیز سخت تر شود. از آنجایی که هواوی دیگر نمی تواند تراشه های Kirin 9000 پنج نانومتری که مبتنی بر معماری TSMC هستند را وارد کند، مجبور است در استفاده از قطعاتی که در حال حاضر در اختیار دارد صرفه جویی نماید.

هواوی در انتظار کسب مجوز برای استفاده از سرویس های گوگل

در سال گذشته، هواوی توانست برای مدت زمان کوتاهی سامسونگ را کنار بزند و به بزرگ ترین تولیدکننده گوشی موبایل هوشمند در جهان تبدیل شود؛ هدفی که این شرکت از سال 2016 آرزویش را داشت. اما در سه ماهه چهارم سال میلادی 2020، میزان محموله های ارسالی هواوی 42 درصد کاهش یافته بود که این تولیدکننده چینی را پس از سامسونگ، اپل و شیائومی در رتبه چهارم قرار می داد. امسال هواوی حق تولید گوشی های هوشمند خود را به Honor، یکی از برندهای فرعی خود، واگذار نمود و با این کار باعث شد تا Honor از زیر ممنوعیت های ایالات متحده خارج شود. در نتیجه، برخی از تحلیلگران پیش بینی می کنند که هواوی امسال در بازار فروش گوشی های هوشمند تا رتبه هفتم سقوط خواهد کرد و Honor هم درست بعد از آن در رتبه هشتم قرار خواهد گرفت. در حال حاضر دولت جدید آمریکا هیچ گونه قصدی برای از بین بردن تحریم های وارده بر تولیدکننده چینی خوش سابقه ندارد. پودری می گوید: «اگر زودتر برای استفاده دوباره هواوی از سرویس های گوگل تصمیم گیری شود، برای ما بهتر خواهد بود.»

در اصل هواوی تنها طرفی نبود که از تصمیم دولت قبلی آمریکا آسیب دید؛ بسیاری از تولیدکنندگان خود ایالات متحده نیز متحمل ضررهای سنگینی شدند. (آخرین باری که این شرکت اجازه دسترسی به بازار آمریکا را داشت، 18 میلیارد دلار درآمد برای این تولیدکنندگان به ارمغان آورد.) هواوی می گوید که انتظار دارد دولت جدید هر چه سریع تر روابط بین آمریکا و چین را بهبود ببخشد. این شرکت علاقه مند است یک بار دیگر تجهیزات مورد نیازش را از ایالات متحده خریداری کند و ادعا دارد که این کار، برای هر دو کشور مفید خواهد بود.

منبع: phonearena