در دو بخش قبل تکنولوژی های G-Sync و FreeSync را معرفی کردیم و مختصری در مورد آنها توضیح دادیم. همچنین با مشکلات ناشی از هماهنگ نبودن فریم ریت و رفرش ریت آشنا شدیم و برخی از راه حل های موجود را بررسی کردیم. در اینجا می خواهیم راه حل قطعی این اشکال را بیان کنیم.
بررسی G-Sync و Free Sync در مانیتورها (3)
برای بررسی G-Sync و Free Sync در مانیتور ها باید بگوییم که جی سینک و فری سینک نام دو تکنولوژی است که توسط انویدیا و AMD ارائه شده اند. G-Sync فناوری اختصاصی انویدیا است که به صورت اتوماتیک رفرش ریت مانیتور و فریم ریت خروجی دستگاه را هماهنگ می کند و موجب از بین رفتن اثر بریده شدن یا پاره شدن صفحه می شود. لازم به ذکر است که G-Sync معایب VSync را ندارد و فاقد اثراتی مثل Stutter یا لگ است. با اینکه فناوری G-Sync مشکل ناهماهنگی تصویر را به طور کامل حل می کند اما غیر رایگان است و برای استفاده از آن باید هزینه پرداخت شود. شرکت های تولید کننده مانیتور برای استفاده از این تکنولوژی باید یک ماژول سخت افزاری را در محصول خود قرار دهند همچنین لازم است مبلغی را جهت امتیاز استفاده از این فناوری به Nvidia بپردازند.
Free Sync هم راه حل دیگری برای رفرش ریت های متغیر است که از سوی AMD ارائه شده است و بر خلاف G-Sync کاملا رایگان است. برای استفاده از فری سینک سخت افزار موجود در درگاه Display port کافی خواهد بود. موضوع جالب توجه این که با تولید نسخه جدید HDMI 2.1 که از فری سینک نیز پشتیبانی می کند به زودی تلویزیون ها و کنسول های بازی مجهز به این تکنولوژی نیز تولید خواهند شد. در صورتی که پیش از رفرش ریت متغیر فقط مخصوص کامپیوتر و مانیتور بود و کاربران کنسول های بازی و تلویزیون های خانگی از مزایای آن محروم بودند. علاوه بر این، شرکت AMD اعلام کرده است که نسخه دوم فناوری اختصاصی خود را به زودی ارائه می دهد. بنا بر آخرین اخبار، تکنولوژی FreeSync 2 از طیف وسیع تری از رنگ ها و HDR پشتیبانی خواهد کرد.