امروزه انواع و اقسام مانیتورها در بازار موجود هستند. مانیتورهای LCD، LED، OLED و Plasma که هر یک قابلیت های خاص خود را دارند و هر کاربر با توجه به نیاز و کارکرد مورد انتظار خود مانیتور را انتخاب و خرید می کند. ابتدا اصطلاح HD TV را با هم مرور می کنیم. همان طور که می دانید HD TV به مانیتورهایی گفته می شود که نمایش تصاویر 720p، 1080p و 1080i را پشتیبانی می کنند. این نمایشگرها تا مدت ها شفاف ترین تصویر را نمایش می دادند و پیش از ورود مانیتورهای UHDTV به بازار، بهترین گزینه برای خرید مانیتور محسوب می شدند. مانیتورهای UHDTV وضوح تصویر 4K دارند و تصاویر را با رزولوشن 2160*3840 پیکسل نمایش می دهند.
بررسی انواع مانیتورها
در ادامه بررسی انواع مانیتورها، باید بگوییم که اصلی ترین تفاوت میان انواع مختلف آن، در نوع نور پس زمینه خلاصه می شود. در ساخت مانیتورهای پلاسما شبکه ای که سلول های ریز گاز پلاسما قرار داده شده است که تصویر و نور را به صورت همزمان تولید می کنند. به همین دلیل این نوع نمایشگر به نور پس زمینه نیاز ندارد. در مانیتورهای LCD کریستال های مایعی وجود دارد که فاقد روشنایی هستند و تصویر توسط آن ها تشکیل می شود بنابراین به وجود یک نور برای بک گراند نیاز است. در ال سی دی ها، نور پس زمینه توسط CCFL یا چراغ های فلئوروسنت تامین می شود.
تکنولوژی ساخت مانیتورهای LED کمی متفاوت تر است. در این نمایشگرها لامپ های LED برای تامین نور پس زمینه تصویر به کار رفته اند. تلویزیون ها و مانیتورهای OLED نیز نیازی به ایجاد نور پس زمینه تصویر ندارند. در ساخت این نمایشگرها یک لایه از ترکیبات آلی قرار داده شده است. این ترکیبات باعث می شود که با وصل شدن جریان برق، نور و تصویر به صورت همزمان تولید شوند. معمولا کاربران در هنگام خرید مانیتور یا تلویزیون معیارهایی مانند ضخامت مانیتور، روشنایی تصویر، غلظت رنگ مشکی و مصرف برق آن توجه می کنند. التبه فاکتور مهمی مانند قیمت را نباید از یاد برد. می توانیم بگوییم که مانیتور OLED، یک گزینه جامع است که تمام این معیارها را پوشش می دهد اما قیمت بالای این نمایشگر ممکن است باعث شود کمی سخت تر در مورد آن تصمیم بگیرید.