استفاده از کروم بوک ها در سال های اخیر بسیار زیاد شده و بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در کروم بوک ها بهبودهای بسیاری صورت گرفته که بسیار قابل توجه بوده است و شرکت های مختلف سعی دارند تا سهمی از این بازار نوظهور برای خود داشته باشند.
با اینکه کروم بوک ها به نوت بوک ها شباهت دارند، اما از یک سیستم عامل کاملا متفاوت با ویندوز بهره میبرند. این سیستم عامل بیشتر مورد پسند افرادی است که طرفدار گوگل و اندروید هستند. در این مطلب به مقایسه بین کروم بوک و لپ تاپ می پردازیم تا ببینیم آیا کروم بوک ها ارزش خرید دارند یا لپ تاپ های معمولی.
مقایسه لپ تاپ با کروم بوک
کروم بوک ها به صورت کلی، لپ تاپ هایی سبک و ارزان قیمت هستند که پلتفرم کروم گوگل را یدک میکشند و بیشتر کارهای خود را بر اساس فضای ابری انجام می دهند. سایز و طراحی کروم بوک ها تقریبا با انواع اولترابوک برابر است و بعضی از آن ها نیز هیبردی هستند. از لحاظ قیمتی، خرید یک کروم بوک از اولترابوک و لب تاب معمولی برایتان ارزان تر تمام میشود. از کروم بوک ها بیشتر در مراکز آموزشی مانند مدارس استفاده می شود. افرادی که برای اولین بار میخواهند لپ تاپ بخرند، میتوانند کروم بوک بخرند. در حال حاضر شرکت هایی مانند ایسوس، ایسر، اچ پی و سامسونگ تولید کننده کروم بوک هستند.
یکی از آشکارترین شاخصه های کروم بوک ها سیستم عامل Chrome OS می باشد. اگر از مرورگر کروم استفاده کرده باشید، پس فضای Chrome OS برایتان غریب نخواهد بود. کروم بوک ها معمولا دو هسته ای بوده و با حداکثر فرکانس پردازشی 2.0 گیگا هرتز عرضه میشوند. بیشتر کروم بوک ها دارای 2 یا 4 گیگابایت رم می باشند که در مقایسه با لپ تاپ های سنتی که حتی بیش از 16 گیگابایت رم را ارائه میدهند، کروم بوک ها هیچ حرفی برای گفتن ندارند. از لحاظ پورت ها، کروم بوک ها چیزی از لپ تاپ ها کم ندارند، اما ممکن است تعداد پورت های کروم بوک کمتر باشد.
عمر باتری کروم بوکها بین 7 تا 9 ساعت است که نسبت به لپ تاپ ها چند ساعت کمتر است. البته مدل های جدید کروم بوک ها حتی تا 12 ساعت شارژدهی نیز دارند. در این دستگاه ها اگر به حافظه ذخیره سازی نیاز داشتید میتوانید از کارت SD یا حافظه فلش استفاده کنید. کروم بوک ها به اندازه لپ تاپ ها قدرتمند نیستند. همانطور که گفته شد، به علت سیستم عامل Chrome OS، کروم بوک ها بسیاری از نرمافزارها را نمی توانند اجرا کنند و همچنین این دستگاه ها برای تماشای ویدئو و البته بازی کردن اصلا مناسب نیستند.
برای اطلاع از مقاله های جدید می توانید به بخش مقالات مراجعه فرمایید.