اپل همچنان به اصلاح تکنولوژی واقعیت مجازی (virtual reality یا VR) و فناوری پیشرفته واقعیت افزوده (augmented reality یا AR) خود ادامه می دهد. یکی از فعالیت هایی که این شرکت در این مسیر در حال انجام آن است، ساخت سیستمی می باشد که می تواند تجربه واقعیت مجازی و واقعیت افزوده را در یک تنظیم فیزیکی ترسیم کند. تصور می شود که این شرکت بر روی چندین دستگاه کار می کند که به واقعیت ترکیبی (mixed reality یا MR)، واقعیت آمیخته (synthesized reality یا SR) و یک دسته گسترده شامل هر دو تکنولوژی VR و AR متکی هستند. طبق شایعه های بدست آمده، اپل قصد دارد که علاوه بر یک عینک مبتنی بر واقعیت افزوده (Apple Glass)، یک هدست واقعیت ترکیبی نیز تولید کند. هر دوی این دستگاه ها می توانند از روش ها و تکنولوژی های جدیدی که در یک برنامه تحت عنوان Method and Device for Tailoring a Synthesized Reality Experience to a Physical Setting منتشر شده است، بهره ببرد؛ در اصل این روش و دستگاهی است برای متناسب سازی یک تجربه واقعیت ترکیبی با یک محیط فیزیکی.
تهیه نقشه های سه بعدی مشبک با استفاده از تکنولوژی LiDAR
این برنامه روشی را ارائه می دهد که امکان دسترسی به داده های محلی، مانند اطلاعات مکانی منطقه حجمی اطراف کاربر را فراهم می آورد؛ سپس از یک نقشه مشبک از این داده ها، به احتمال زیاد از طریق فناوری LiDAR، ایجاد می کند. بدین ترتیب سیستم اپل می تواند از این نقشه مشبک برای ترکیب یا طراحی یک تجربه SR بهره بگیرد. به منظور درک بهتر از عملکرد این برنامه، اپل چنین مثالی می زند: «هنگامیکه یک کاربر مشغول تماشای تلویزیون در خانه خود است، شاید از دیدن نسخه سه بعدی آن فیلم لذت بیشتری ببرد. در چنین شرایطی بخش هایی از اتاق نشیمن کاربر به صحنه هایی از فیلم ملحق می شوند و تجربه ای هیجان انگیز را در اختیار او می گذارند.» از سایر قابلیت های این تکنولوژی می توان امکان نمایش بخش هایی از فیلم بر روی دیوارهای اتاق یا ارائه محتوای اضافی مانند نقشه ها، نمودارها و اطلاعات آموزشی نام برد.
توانایی های این سیستم به اینجا محدود نمی شود. فناوری جدید اپل از تجربه های AR و MR نیز به صورت متناسب کمک می گیرد تا اطلاعاتی ترکیبی را به کاربری که از این هدست حرفه ای استفاده می کند ارائه دهد. اپل همچنین اشاره می نماید که این سیستم فقط به دستگاه هایی مثل عینک و هدست محدود نمی شود و تبلت ها و گوشی های هوشمند نیز می توانند به تکنولوژی SR مجهز گردند. این شرکت همچنین جزئیات چگونگی تغییر این تجربه هنگام حرکت کاربر را توضیح می دهد. به گفته این تولیدکننده، هنگامیکه کاربر در محیط شروع به حرکت می کند، واقعیت ترکیبی به لطف سیستم ردیابی مکان بروز خواهد شد. انواع مختلفی از صفحه نمایش ها می توانند از سیستم SR بهره مند شوند؛ از جمله نمایشگرهای هولوگرافی، پردازش نور دیجیتال، LCD و OLED. علاوه بر این، تعامل کاربران با محیط نیز امکان پذیر بوده و آنها خواهند توانست برای تغییر تجربه خود، دستورات صوتی یا اشاره ای صادر نمایند.
راه اندازی تکنولوژی جدید اپل
اپل، حتی به صورت هفتگی، تعداد زیادی از برنامه های این چنینی را ثبت و معرفی می کند؛ بنابراین هیچ تضمینی وجود ندارد که تکنولوژی موجود در این برنامه دلیل خوبی برای ورود آن به بازار باشد. بعلاوه هنوز زمان دقیقی برای راه اندازی این سیستم SR پیش بینی نشده است. با این وجود، با توجه به وضعیت فناوری های واقعیت افزوده و واقعیت مجازی اپل، احتمال می رود که این سیستم خاص زودتر از موعد مقرر در اختیار کاربران قرار بگیرد. این شرکت در حال حاضر از تکنولوژی LiDAR در دوربین تولیدات خود، مانند آیفون 12 پرو و آیپد پرو، برای ایجاد نقشه های عمقی سه بعدی از محیط استفاده می کند. شایعه های موجود حاکی از این هستند که اپل این فناوری را به تمام مدل های گوشی موبایل آیفون در حال پیشرفت خود خواهد آورد.
منبع: APPLEINSIDER