ویروسی شدن پرینتر مشکلی می باشد که غالباً به علت ویروسی شدن سیستم رایانه ای متصل به دستگاه پرینتر ایجاد می شود و این مشکل با ویروس کشی سیستم قابل حل می باشد.
عملکرد پرینتر
پرینتر دستگاهی می باشد که به کمک کامپیوتر متن و تصویر را بر روی کاغذ منتشر می کند. پرینترها بر اساس عملکرد و کاربرد دارای چندین نوع مانند پرینتر ماتریسی ، پرینتر سوزنی ، پرینتر جوهرافشان و پرینتر لیزری و ... می باشند.
یکی از مدل پرینترهایی که بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند ، پرینترهای چند کاره مانند پرینتر سه کاره می باشد. این پرینترها علاوه بر پرینت ، قابلیت انجام کپی و اسکن را دارا می باشند. پرینتر سه کاره هم در نوع جوهرافشان و هم در نوع لیزری وجود دارد. از دیگر پرینترهای چندکاره ، پرینتر چهارکاره می باشد که علاوه بر قابلیت های پرینتر سه کاره ، قابلیت انجام فکس را دارا می باشد.
خرابی پرینتر
پرینترها هر چقدر که با کیفیت و پیشرفته باشند ، باز هم در طول عمر خود دچار مشکلاتی می شوند و بهترین نوع پرینترها هم از این قاعده مستثنی نیستند. زیرا ممکن است خرابی پرینتر اصلاً به دستگاه ارتباطی نداشته باشد و در اثر استفاده نادرست از دستگاه باشد.
خرابی های پرینتر ممکن است به دلایل سخت افزاری یا نرم افزاری باشد. مشکلات سخت افزاری مانند خرابی فیش پرینتر و مشکلات نرم افزاری مانند ویروسی شدن پرینتر می باشد. در ادامه قصد داریم مشکلات مربوط به ویروسی شدن را بررسی کنیم.
بررسی نشانه های ویروسی شدن پرینتر
همانطور که توضیح داده شد ، یکی از مشکلات نرم افزاری پرینتر ، ویروسی بودن آن است. این مشکل به علت ویروسی شدن سیستم متصل به پرینتر می باشد و با نشانه های زیر همراه است.
چاپ سفید اسناد در پرینتر
یکی از بارزترین علائم ویروسی شدن دستگاه ، انتشار سفید مدارک و اسناد می باشد. چنانچه مکرراً با چاپ سفید صفحات انتخابی برای پرینت مواجه می شوید ، حتماً پرینتر شما ویروسی شده است. در چنین شرایطی باید سیستم را ویروس کشی کنید.
کند شدن سرعت چاپ پرینتر
یکی دیگر از نشانه های ویروسی شدن پرینتر ، کندی چاپگر می باشد. اگر دستگاه سرعت بسیار پایینی برای چاپ دارد و سرعت چاپ آن نسبت به قبل کاهش پیدا کرده است ، نشان از ویروسی شدن دستگاه دارد. البته کندی سرعت چاپ می تواند به جزء ویروسی شدن ، دلایل دیگری هم داشته باشد. پس از بررسی سیستم از نظر ویروسی بودن باید به بررسی سایر قطعات اقدام نمود.
چاپ نکردن دستگاه
در صورتی که دستگاه کاملاً سالم می باشد و هیچگونه مشکلی ندارد ، عکس العملی در برابر دستور چاپ نمی دهد. این مسئله نشان می دهد که باید رایانه متصل به دستگاه پرینتر به لحاظ ویروسی بودن بررسی شود.
ویروسی شدن هارد پرینتر
مشکل ویروسی شدن پرینتر ممکن است به علت ویروسی بودن هارد دستگاه پرینتر و ویروسی بودن حافظه ی جانبی دستگاه باشد. بسیاری از بدافزارها می توانند سبب ویروسی شدن هارد شوند. یکی از این بدافزارها Milicenso می باشد که قادر است از راه پیوست ایمیل و یا ورود به وب سایت های مختلف و مشکوک به سیستم کامپیوتری کاربران وارد شود. پس از ویروسی کردن سیستم ، عملکرد پرینتر را مختل می کند. اختلال در عملکرد پرینتر به گونه ای می باشد که با دستور به پرینتر برای عملیات چاپ ، متنی نامفهوم به صورت عدد و شکل چاپ می کند و یا اصلاً چاپ نمی کند.
رفع مشکل ویروسی بودن دستگاه پرینتر
برای ویروس کشی دستگاه پرینتر ، باید سیستم کامپیوتری متصل به پرینتر را با نصب آنتی ویروس های قوی ویروس کشی کنید. آنتی ویروس نصب شده روی سیستم باید همواره آپدیت باشد. از وصل کردن USB هایی که ممکن است ویروسی باشند ، به دستگاه پرینتر خودداری کنید.
در برخی موارد ممکن است با ویروس کشی سیستم متصل به پرینتر ، سیستم باز هم آلوده باشد. این مشکل زمانی ایجاد می شود که برنامه های آلوده در سیستم نصب باشند. ممکن است برنامه آنتی ویروس این برنامه ها را شناسایی و برای پاک کردن آنها به شما هشدار دهد. چنانچه با پاک کردن برنامه های آلوده هنوز هم سیستم آلوده و ویروسی باشد ، شاید نیاز به حذف نصب ویندوز سیستم و نصب ویندوز جدید باشد. با نصب ویندوز جدید ممکن است نیاز باشد که پرینتر مجدداً روی سیستم نصب شود. با انجام این اقدامات انتظار می رود مشکل ویروسی شدن پرینتر رفع شود.